Setmanari d'informació local - 138 anys

Estaràs (PP) es dirigeix a la UE: «L'holocaust de la Talidomida no ha prescrit»

2190
L'eurodiputada ha recordat que «l'Espanya del Franquisme va ocultar el problema, la Democràcia no va donar resposta i els jutges van parlar de prescripció com si la vulneració de drets humans entengués de prescripció». | PP

L'eurodiputada del Partit Popular, Rosa Estaràs, ha reclamat a la Comissió Europea que «prengui partit» i protegeixi als milers de víctimes de «l’holocaust» de la Talidomida.

Segons Estaràs, els afectats «segueixen sofrint les conseqüències d'aquest medicament» mentre «els tribunals rebutgen les reclamacions per considerar que la causa ha prescrit».   L’eurodiputada ha insistit en el fet que «la neutralitat aguditza la injustícia, vulnera els drets humans i en cap cas ajuda les víctimes». Per aquesta raó, Estaràs ha demanat als responsables de l'Executiu comunitari que actuïn, que «no deixin que aquesta qüestió es quedi en un debat i que ofereixin una solució a les víctimes».

Què és la Talidomida?     
La talidomida va ser un medicament receptat a embarassades a la fi dels anys 50 i principis dels 60, que va provocar greus malformacions als infants i efectes secundaris a les mares.   

Anul·lació de les indemnitzacions 
El Tribunal Suprem va rebutjar al setembre de 2015 un recurs de les víctimes de la Talidomida i va ratificar una decisió prèvia de l'Audiència Provincial de Madrid, que l'any anterior havia anul·lat les indemnitzacions concedides per un jutjat de Madrid en considerar que la seva reclamació havia prescrit. A l’Estat Espanyol hi ha al voltant de 3.000 afectats.

Estaràs: «El franquisme va ocultar el problema»
L'eurodiputada ha recordat que «l'Espanya del Franquisme va ocultar el problema, la Democràcia no va donar resposta i els jutges van parlar de prescripció com si la vulneració de drets humans entengués de prescripció», i ha insistit en afirmar que «Espanya és un dels països on les víctimes no han cobrat encara cap indemnització».      

Assenyalar els responsables    
En aquest sentit, l’eurodiputada ha reclamat que es faci pagar als responsables: «la farmacèutica que va inventar, va dissenyar i va comercialitzar el producte; el Govern alemany que el va comercialitzar cap a l'exterior i que va permetre’n la sortida i els governs dels Estats membre, que van permetre’n l’entrada».     

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.