Setmanari d'informació local - 138 anys

Jarabo: «Esperem que el suspens acabi aviat»

2258

El secretari general de Podem a Balears i portaveu adjunt al Parlament, Alberto Jarabo, s'ha pronunciat aquest dilluns sobre la negociació de l'impost de turisme sostenible que duen a terme amb els partits que donen suport al Govern i ha dit esperar «que el suspens acabi aviat».

En roda de premsa, Jarabo ha admès que encara queden «unes hores perquè es resolgui el suspens» que hi ha al respecte i les «dues qüestions en l'aire», com la intenció de Podem que l'impost sigui «principalment mediambiental» o que els projectes siguin elegits mitjançant processos de participació.

«A tots ens interessa arribar a un bon acord conjunt», ha declarat Jarabo, que ha afegit que els dos punts més conflictius encara han de «llimar-se» i, per això, aquest dilluns enviaran al Govern «una transacció i esperem rebre per part seva algun tipus de proposta per arribar a un acord».

Possibilitat d’apropament entre PSM i Podem

D'altra banda, Jarabo ha felicitat Bel Busquets després d'haver estat escollida secretària general del PSM, «primera dona a liderar el partit», així com a Biel Barceló per la tasca realitzada durant els últims deu anys quan «va entrar quan el partit no estava en el seu millor moment».

«Esperem que, a partir d'ara, la comunicació pugui continuar amb el PSM». «Vam iniciar un camí de comunicació en el qual les relacions són tenses perquè estan al Govern, esperem que la relació pugui millorar en aquesta alternança entre tensió i bona comunicació», ha declarat.

«El més raonable seria concórrer a les eleccions per separat»

A més, preguntat per la possibilitat de concórrer amb MÉS en el cas que es repetissin les eleccions generals, el secretari general ha assenyalat que «el més raonable seria anar per separat». «Hi ha molta distància programàtica, ho veiem en la tensió amb el Govern, on MÉS té un paper rellevant, el que dificulta aquesta possible confluència», ha manifestat abans afegir que esperen que no hi hagi eleccions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.