Setmanari d'informació local - 138 anys

Els camins públics, el carril bici, els aparcaments i la tasca de la Policia Local centren el debat ciutadà a Esporles

2358
Maria Ramon, exposà a la ciutadania congregada les principals actuacions dutes a terme durant el darrer any. | Ajuntament d'Esporles

Feia dos anys que no s’havia celebrat Audiència pública del Fòrum de l’Agenda Local 21 a Esporles a causa de la coincidència amb els diversos processos electorals que hi ha hagut. Aquesta setmana i per primer cop, la batlessa d’Esporles, Maria Ramon, exposà a la ciutadania congregada les principals actuacions dutes a terme durant el darrer any per les diferents àrees de gestió municipal, acompanyada dels regidors del seu equip de govern.

Seguidament, feu un breu repàs a les accions que s’estan desenvolupant actualment i als objectius i projectes que, l’equip de govern municipal, es proposa pel futur immediat.

En acabar la seva exposició, s’obri el torn de paraula i preguntes del públic assistent, durant el qual es pogueren recollir interessants suggeriments sobre les actuacions municipals als camins públics del terme, pel que fa a la seva recuperació i manteniment. L’ús inadequat d’aquests camins per part de bicicletes o motos, en algunes zones, fou motiu de debat i compromís de controlar.

Altres temes que sortiren a debat, segons ha informat l’Ajuntament, foren el cens i control de cans, l’arribada de la fibra òptica que sembla propera, en contraposició a la del gas natural que es presumeix vagi per més llarg.

També es parlà, amb diversitat de criteris, del projecte de fer arribar el carril bici existent fins a l’institut. Una part dels assistents exposaren el seu rebuig al carril bici ja existent i la seva prolongació, argumentant el poc ús que se’n fa i la pèrdua de places d’aparcament que suposa.

D’altres ciutadans, per contra, opinen que s’ha d’afavorir la mobilitat sostenible enfront la supremacia del cotxe. Maria Ramon es comprometé a sotmetre el tema a debat a través del Fòrum de l’Agenda Local 21, com habitualment es fa al poble amb projectes compromesos.

La tasca i horaris de la Policia Local, també fou tema de preguntes i suggeriments. Ramon també es va comprometre a repetir a finals d’any les reunions amb els veïnats per nuclis i barris del municipi, que tan «útils» foren l’any passat per confeccionar el Pla de Manteniment 2016.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.