Setmanari d'informació local - 138 anys

L'impost turístic es començarà a cobrar l'1 de juliol

2384
Jarabo ha afirmat que no comprèn que el PP es converteixi en el «defensor dels hotelers» i ha admès que l'impost no serà una «veritable ecotaxa», per la qual cosa no s'ha aconseguit l'objectiu de les associacions ecologistes.

El ple del Parlament ha aprovat avui dimarts, amb el vot en contra de PP i Ciutadans, l'impost sobre estades turístiques de les Balears i de mesures d'impuls de turisme sostenible, que començarà a aplicar-se a les Illes el proper 1 de juliol.

El gravamen
s'ha aprovat amb el vot a favor de PSIB, MÉS per Mallorca, MÉS per Mallorca, Gent per Formentera, PI —en alguns punts— i , finalment, Podem, que, després de les intenses negociacions dutes a terme durant les últimes setmanes, ha votat amb els partits del Pacte, malgrat que el partit d'Alberto Jarabo ha rebutjat que la recaptació es destini a infraestructures com les residències.

Durant la seva intervenció, Jarabo ha
afirmat que no comprèn que el PP es converteixi en el «defensor dels hotelers» i ha admès que l'impost no serà una «veritable ecotaxa», per la qual cosa no s'ha aconseguit l'objectiu de les associacions ecologistes. Segons Jarabo, tampoc no es podran complir «totes les expectatives» d'Eivissa, Menorca i Formentera.

Característiques de l'impost

La nova Llei incorpora gairebé la meitat de les esmenes presentades pels grups parlamentaris. L'impost es començarà a cobrar dia 1 de juliol, afectara els establiments reglats i els creuers i suposarà una taxa diària entre 25 cèntims i 2 euros per als visitants més grans de 15 anys.

Segons el Govern, s'espera una recaptació entre 50 i 80 milions d'euros amb el nou impost.

El debat de les esmenes

Les diferents esmenes inclouen la reivindicació sobre territorialitat de Més per Menorca. La mesura preveu la desviació anual del 40% de cada illa per possibilitar una «gran inversio» a l'illa que la necessiti, segons ha explicat el diputat menorquí Josep Castells. 

També el diputat socialista Andreu Alcover ha celebrat l'aprovació definitiva d'una llei «forta i consensuada», ja que es tracta de «la llei amb més esmenes incorporades de la història de les Balears amb un 47,7% de les presentades».

Alcover ha defensat les esmenes presentades pel Grup Socialista al projecte de llei i ha celebrat el compliment d'un dels Acords pel Canvi per part del Govern presidit per Francina Armengol, «un compromís complert en menys d'un any de gestió».

Finalment, s'ha acceptat també l'esmena del Grup Mixt Gent x Formentera que incorpora a la redacció de la llei els «representants dels agents socials i econòmics» com a integrants de la Comissió d'Impuls de Turisme Sostenible.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.