Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma Film Office va gestionar l'any passat 151 sol·licituds de rodatges

2424
Palma Film Office va gestionar l'any passat més d'un centenar de sol·licituds de rodatges. | Ajuntament de Palma

Palma Film Office, l'oficina municipal per gestionar i tramitar la documentació necessària per dur a terme filmacions a Palma, va gestionar l'any passat 151 sol·licituds de rodatges, segons ha informat l'Ajuntament.

Per tipus de rodatge, 54 sol·licituds eren per a fotografia (36%); per a reportatges, documentals, programes de televisió o vídeo-clips, 50 (33%); per a publicitat, comercials o 'espots', 37 (25%); 5 per a sèries (3%) i altres 5 per a cinema (llargmetratges i curtmetratges).

Segons la regidor de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, «aquestes xifres són lleugerament superiors a les de 2014 (137) i gairebé iguals a les de 2013 (161)» el que «demostra que aquesta oficina està completament consolidada en el sector».

Quant a la distribució temporal d'aquestes sol·licituds, el segon trimestre és el que presenta major activitat, amb 60 sol·licituds, seguit del tercer trimestre, amb 35. Els altres trimestres presenten una menor activitat, amb 31 sol·licituds al primer trimestre i 25 en el quart trimestre.

El 80% de les sol·licituds de filmació i fotografia són estatals, mentre que el 20% vénen de l'estranger i dins d'aquestes predominen les d'origen alemany (que suposa una mica més del 8% del conjunt) i del Regne Unit (que representen una mica més del 4% del total). Li segueixen altres països com EUA, Suècia i França.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.