Setmanari d'informació local - 138 anys

Previsió de rècord per aquest estiu: Arribaran més de 26 milions de passatgers

2512

876.147 residents és el cens actual que conforma Mallorca i la temporada turística que ja ha començat es prepara per gestionar els més de 26 milions de passatgers que es preveu que arribin a l’aeroport de Son Sant Joan. En concret, 26.400.000 persones (un increment del 16,5 per cent sobre l’any passat) arribaran a l’illa a través d’uns càlculs que indiquen l’arribada de més de 700 vols al dia.

Per tant, la por que han fet transmetre els hotelers al voltant de l’aplicació de l’ecotaxa sembla que no ha fet efecte. Les previsions indiquen que les Illes rebran més viatgers que mai. I és que a part dels 26 milions de turistes arribats en avió, s’hi ha de sumar el nombre rècord de creueristes que visitaran Mallorca.

La caiguda de les reserves en regions com Turquia o països del nord d’Àfrica suposa una de les causes d’aquest nou rècord. Però també s’ha de tenir en compte l’auge del turisme de lloguer, reflectit sobretot en pisos il·legalment arrendats a turistes en zones residencials.

En declaracions a Ona Mediterrània, la Secretària General de Turisme del Govern, Pilar Carbonell, ha afirmat que les informacions aportades per AENA són “només previsions que haurem d’esperar que es compleixin”.

Les prediccions són prou clares però l’abastiment de recursos per aquesta quantitat de nouvinguts es posa en dubte a causa de la sequera que ha afectat l’illa. Per això la responsable de turisme no ha descartat que s’hagin de “prendre certes mesures per tal d’assolir la sostenibilitat en relació a aquestes quantitats de població, plantejant un sostre de fins a on podem arribar”.

Cal recordar que des del GOB es qualificava de “decebedora” l’alegria dels polítics illencs en relació a aquestes dades turístiques. Carbonell s’ha referit a aquestes declaracions recordant que “les previsions confirmen que la nostra economia va bé”, però ha afegit que “una temporada rècord en uns mesos acotats també pot repercutir en el territori, per tant, no ho celebraria”.

La Secretària General de Turisme també ha recordat que les previsions d'aigua per aquest estiu "es podran complir després de les reunions mantingudes amb la Conselleria de Medi Ambient", però ha alertat que "si es torna a patir un hivern com el d'enguany, podrien arribar els problemes".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.