Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Els serveis d’emergència comencen a preparar la temporada de platges

2644

Imatge de la trobada dels serveis d’emergències.

CAIB

La Conselleria d’Hisenda i Administracions Públicas, mitjançant la Direcció General d’Emergències i Interior, ha organitzat la XVIII Jornada Tècnica de Seguretat a les Platges que té per objectiu la posada al dia dels tècnics i responsables d’aquesta matèria davant l’imminent inici de la temporada turística i d’estiu.

La primera de les reunions s’ha dut a terme a Mallorca i ha estat inaugurada pel director general d’ Emergències i Interior, Pere Perelló, i al llarg de la setmana ha tingut lloc a la resta de les illes.

Tal com ha recordat el Govern, pel que fa referència a la delimitació de la zona de bany, les platges de risc mitjà i alt han de disposar d’un sistema d’abalisament específic. A més, a les platges de risc baix vigilades o amb riscs específics per incompatibilitat d’usos també hauran de ser abalisades. Sempre hi haurà d’haver abalisament a les platges i zones de bany quan coexisteixin simultàniament embarcacions i banyistes.

Quant als horaris, la prestació del servei de socorrisme s’ha adaptar a les particularitats de l’entorn, les condicions climatològiques i a la corba de demanda de cada platja, dimensionant les dotacions en funció de l’ocupació prevista. El Decret de Seguretat en Platges estableix que l’horari en caràcter general, en temporada alta (juliol i agost) és de 10 a 18 hores i segons el nivell d’aforament de cada zona de bany en concret s’hauria d’ampliar l’horari fins a les 19:30 hores.

D’altra banda les concessionàries d’explotacions de serveis de temporada en platges hauran de disposar del personal socorrista que tindrà la condició de recurs auxiliar del servei públic de salvament en platges en les quals hi hagi servei de salvament per tal que pugui ser requerit o donar suport en els casos en què sigui necessari que hi participi dins l’horari obligatori de vigilància del servei públic. Així mateix, tal com ha explicat l’Executiu, fora de l’horari obligatori de vigilància, si l’explotació continua oberta, aquest recurs auxiliar tindrà la condició de recurs reactiu a l’efecte de poder dur a terme una atenció de primers auxilis a les persones usuàries de la platja mentre arribin els organismes d’emergència.

Entre d’altres temes també s’ha tractat la millora del procediment per a les comunicacions administratives amb el servei d’Ordenació de la Conselleria i amb el Centre d’Emergències 112, perquè sigui una eina ràpida de comunicació entre els responsables municipals i el SEIB112. Es tracta d’un sistema informatitzat per comunicar de forma automàtica les dades de les platges i de les empreses de salvament, mitjançant un formulari digital, de manera que es simplifiquin les dades que remeten els coordinadors de les platges.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.