Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

David Abril i Bel Busquets, elegits nous coportaveus de MÉS

2736

MÉS ha obert una nova etapa amb la renovació dels seus càrrecs.

MÉS per Mallorca

MÉS per Mallorca, ha començat aquest dissabte una «nova etapa», amb la renovació dels seus òrgans directius. A l'Assemblea General que ha tengut lloc a la Fàbrica Ramis d'Inca més de 350 persones han participat activament de l'assemblea i han dipositat el seu vot, per triar entre 58 candidats i candidates que han donat una passa endavant per enfortir el projecte de MÉS.

La nova executiva està conformada per 15 persones entre els quals hi ha 7 membres que es presentaven com a única candidatura. Els coportaveus, David Abril i Bel Busquets i dins del seu l'equip hi ha Mercè Bujosa, Miquel Oliver, Biel Frontera, Kika Coll i Antoni Reus. Tot ells han format part de l'única candidatura que s'ha presentat per encapçalar la Comissió Executiva i que ha rebut un suport total per part de l'assemblea.

Els altres nous 8 membres de l'executiva han estat elegits entre els 17 candidats i candidates. El més votats i que per tant entren per elecció en aquest òrgan són Lluís Apesteguía, Margalida Capellà, Joana Aina Campomar, Alice Weber, Antonina Ferrà, Joan Font, Guillem Balboa i Miquel Gallardo.

Les competències de l'executiva seran dur el dia a dia tècnic de la coalició: organització, finances, comunicació, estratègia electoral i territorial.

El nou Consell Polític estarà compost per 31 persones: 15 membres electes de l'executiva -amb veu i vot- i 16 membres electes en assemblea - amb veu i sense vot-, que han estat triat entre 38 candidatures que s'han presentat.

Els més votats han estat i que per tant formen part del Consell Polític són Fina Santiago, Antoni Verger, Pau de Vílchez, Rosa Cursach, Immaculada Salamanca, Llorenç Carrió, Teresa Caimari, Joan Colom, Fina Tur, Bel Simón, Toni Rodríguez, Xisca Mir, Tomeu Tugores, Jaume Tomàs, Magdalena Obrador, Guillem Rosselló i Àlex Moll.

Per finalitzar l'acte els nous coportaveus, David Abril i Bel Busquets han fet un discurs conjunt en què han marcat les línies mestres de MÉS per Mallorca en els anys vinents. Han fet referència a l'acció de govern, al projecte transformador que suposa la formació ecosobiranista i al contacte amb els ciutadans i les ciutadanes.

Acció política

«No ens conformam amb el fet que milions de turistes venguin a les nostres illes i mentrestant hi segueixi havent milers de persones que ho passen malament, mentre quatre famílies se'n duen els doblers a Panamá!», ha assenyalat el nou portaveu David Abril i en aquest sentit també s'ha pronunciat la nova coportaveu Bel Busquests. «No ens conformam perquè en aquesta Espanya està de moda que els ministres en funcions facin altres ‘fechorías’, com Montoro que ara ens amenaça de retenir allò que és nostre, que és de la ciutadania, com si ens haguéssim de conformar a tenir una pitjor educació, sanitat o serveis socials que els altres», ha assegurat.

Abril també ha destacat la implicació de MÉS en l'acció política «ens hi deixam la pell mirant de fer polítiques diferents, i per això si bé estam ben embarcats i ben enfeinats en la gestió del canvi des de les institucions de govern, i ens sentim responsables de tot el que feim i fa la gent de MÉS a les institucions». Així com Busquets ha expressat la necessitat de «compartir espais de decisió i complicitat amb la gent, sobretot amb la gent compromesa de la societat civil i els moviments socials de Mallorca, amb qui compartim el somni d'una Mallorca i unes illes millors».

D’altra banda, els  Independents de Puigpunynet i Galilea s'han incorporat a MÉS per Mallorca amb els vots unànims de totes les persones que han participat a l'assemblea, i és que tal com ha assenyalat a la seva intervenció Margalida Morell «compartim el mateix projecte».

A l'assemblea han estat convidats entitats com l'OCB, El Fons Mallorquí de Solidaritat, Associació Sobiranista de Mallorca, Unió de Pagesos, PIMECO, PIME i els sindicats, UGT, CCOO i USO. També han participat partits de les Illes Balears com Podem, PSIB-PSOE, El PI, Guanyem Eivissa, Esquerra Republicana, Esquerra Unida Illes Balears, la Valldemossa que Volem, Esquerra oberta de Bunyola, i MÉS per Menorca i de la península Compromís, la Chunta Aragonista, Bloque Nacionalista Galego, EH Bildu i Iniciativa per Catalunya Verds.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.