Setmanari d'informació local - 138 anys

L’IEB ofereix un programa de creacions artístiques

2748
L’IEB organitza cursos de formació artística. | Arxiu

L’IEB ha posat en marxa un programa de formació per a les diferents disciplines artístiques, que es concretarà en diverses accions específiques per a cada una d’aquestes àrees. Tal com ha explicat el Govern les activitats es desenvolupen al llarg de l’any amb un calendari que ja ha començat però que és ben atapeït.  

La primera d’aquestes activitats es va dur a terme el mes de gener, amb unes sessions per a il·lustradors, preparatòries per a les fires d’Angulema i Bolonya. Hi varen participar Gemma Cortabitarte, gerent de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya; Andrea García, experta en màrketing digital, i Montserrat Terrones i Nicolas Grivel, agents literaris. Les jornades consistiren en unes xerrades sobre internacionalització i màrqueting digital, a més de revisió de portfolis dels il·lustradors participants.

A finals de febrer es va encetar el programa de formació d’arts escèniques amb una jornada sobre centres de creació, coorganitzada amb el Centre d’Investigació Escènica de Sineu. Allà es va establir un diàleg entre professionals locals que gestionen centres a les Illes i directors de centre de creació d’arreu d’Espanya (El Graner, Sala Kubik, La Caldera, Dantzatz i Antic Teatre) sobre el paper dels centres de creació i les possibilitats que ofereixen.

A més, pel que fa a les arts escèniques, amb vistes a FiraTàrrega i altres fires internacionals, els dies 11 i 12 de maig es durà a terme un taller sobre internacionalització amb Toni González, i una sessió pràctica de pitching, per tal que els participants puguin treure el màxim rendiment a la participació als espais professionals de les fires, com ara la Llotja de FiraTàrrega, on es concentra l’activitat de programadors i directors d’espais.

El passat divendres, 8 d’abril es va dur a terme la primera activitat formativa de l’àmbit de les arts visuals, que s’emmarca en la col·laboració en diverses activitats docents organitzades pel museu d’art contemporani i modern Es Baluard. Es tracta de la xerrada impartida per Andrés Labaké a Es Baluard sobre els tallers anomenats "les clíniques", concebuts com a pràctiques d’anàlisi i reflexió col·lectiva sobre els procediments i la producció artística. El director del FNA i coordinador d’Arts Visuals del Centro Cultural de la Memoria H. Conti, Ex ESMA (Buenos Aires), va exposar els diversos criteris conceptuals i metodològics des d’on es treballa aquesta pràctica de formació alternativa.

L’IEB col·labora també en les sessions de formació impartides per José Luis López Moral el 25 i 26 de maig a Es Baluard titulades "Posicionamiento de los artistas y redes sociales". Les sessions introduiran als artistes participants en el nou repte que suposa la implantació de la tecnologia com a base de la difusió, l’autopromoció de l’obra i el desenvolupament d’una carrera professional.

Noves activitats

El mes de juny, l’IEB programarà unes jornades de formació per a artistes visuals dedicades a temes com eines de difusió i promoció o la gestió fiscal i econòmica de la pràctica artística. Entre d’altres, es tractaran assumptes com el contracte de l'artista o Instagram, fotografia i edició mòbil. Aquestes jornades inclouran una sessió dedicada específicament a la preparació d’un portfoli, atès que el mes d’octubre l’IEB té previst organitzar sessions de revisió de portfoli amb l’assistència de comissaris, programadors i directors de museus internacionals.

En l’àmbit de la literatura, els dies 10 i 11 de juny es faran unes sessions per a autors i editors, sobre edició digital i xarxes de distribució en línia, models d’èxit per a petits editors, i formació inicial sobre aspectes legals en l’àmbit del llibre. A més, una agent literària parlarà sobre internacionalització de la literatura per tal de preparar l’assistència dels editors a les fires.

La setmana següent, els dies 17 i 18 de juny serà el torn de la música. En aquesta disciplina, les accions seran: formació inicial sobre aspectes legals en l’àmbit de l’edició musical i d‘actuació en directe; sessió sobre edició digital, xarxes de distribució en línia, etc; sessió sobre el mapa dels festivals de música nacional / internacional; i màrqueting, comunicació, xarxes social per a la indústria musical.

En l’àmbit de l’audiovisual, s’estan consensuant amb el sector les accions més adients per a les activitats que desenvolupar al llarg del 2016. A més d’aquestes jornades a Palma, l’IEB també organitzarà sessions de treball al llarg de l’any a Menorca, Eivissa i Formentera per tal de donar eines als creadors per desenvolupar la seva tasca com a professionals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.