Setmanari d'informació local - 138 anys

Se signa l'assessoria jurídica «a les víctimes de violència de gènere» que contactin el servei de Palma

3234
El degà de l’ICAIB, Martín Aleñar, ha explicat que el conveni «va sorgir de la idea de la importància d’avançar l’assessorament a una situació prèvia al conflicte». | Ajuntament de Palma

L’Ajuntament de Palma i el Col·legi d’Advocats de les Illes Balears (ICAIB) han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per a la defensa de les persones usuàries del Servei Municipal d’Atenció Integral a la Violència de Gènere (SAIVG). Amb aquest acord, s’incorporara l’assessorament jurídic al servei que es dóna a les víctimes des que fan la passa de posar-se en contacte amb el servei municipal.

Fins ara, l’assessorament jurídic arribava un cop la víctima es decidia a interposar una denúncia per maltractament davant els jutjats. A partir d’avui, «s’avança l’orientació jurídica i les víctimes comptaran amb el suport de l’advocacia, que les ajudarà a decidir de forma conjunta què poden fer per sortir de la situació de violència masclista que viuen», segons ha informat el regidor d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina.

El degà de l’ICAIB, Martín Aleñar, ha explicat que el conveni «va sorgir de la idea de la importància d’avançar l’assessorament a una situació prèvia al conflicte». Segons Aleñar, «s’orientarà a les víctimes des del primer minut, una ajuda que es podrà oferir de forma més personal i tranquil·la». D’aquesta manera, se’ls podrà oferir «un assessorament integral», com «quines són les passes que es poden dur a terme» o «quins drets tenen».

Compromisos del conveni

  1. En els casos en què una víctima de violència de gènere acudeixi al SAIVG o hi sigui derivada sense haver interposat abans denúncia i es constati una situació de maltractament generalitzada que no produeixi un brot violent que pugui donar lloc a una denúncia immediata davant Policia o el Jutjat de Guàrdia, l’ICAIB designarà de forma immediata, a petició del SAIVG, un advocat del torn d’ofici especialitzat en violència de gènere.
     
  2. Després d’analitzar els detalls, la documentació i els informes en poder del SAIVG, i d’entrevistar-se amb la víctima, l’advocat designat orientarà sobre la conveniència d’interposar denúncia i el lloc on fer-ho (Policia o Jutjat). A més, acompanyarà la víctima en la interposició de la denúncia i els tràmits successius i l’assessorarà sobre les conseqüències jurídiques en l’àmbit familiar de les actuacions que es puguin dur a terme: ordre de protecció, mesures en relació als fills, dret a cobrar pensió...

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.