Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi reclama per a les Balears la cessió de les residències militars

3272

La comissió parlamèntària d’Assumptes Institucionals i Generals ha aprovat, a proposta del Pi, que el Govern reclami la cessió de la gestió de les residències militars del Ministeri de Defensa sense perjudici que es pugui reclamar la seva titularitat en un futur. «El principi d'igualtat proclamat a la Constitució no permet que es mantenguin uns avantatges especials per a un determinat col·lectiu d'empleats públics i per als seus familiars”, ha dit la diputada Maria Antònia Sureda.

La diputada sobiranista també ha explicat que a Mallorca CDSCM Es Fortí i RMDA Tramontana; a Menorca, la residència Militar de Acción Social Mahón, la residencia Militar de Descanso de Mahón para Marinería y Tropa, Almirante Armada per Oficials i Suboficials; i a Eivissa, Héroes de Filipinas sumen entre totes unes 500 placesresidencials de titularitat pública però ús exclusiu de militars. «Un privilegi que no s’entén a la societat actual i que no està justificat», ha dit.

Sureda ha recordat que les Residències Militars són autèntics allotjaments turístics que paguen un IVA com a tals i que, malgrat que són de tothom, només les poden gaudir com un privilegi els oficials, suboficials i familiars. «Tenint en compte l'excepcional crisis social i econòmica que s'està patint; la gran quantitat de persones necessitades per causes sobrevingudes (...)  se’n pot fer un altre ús més adequat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.