Setmanari d'informació local - 138 anys

Cultura ofereix durant el juny més de 20 activitats

3554
L’Arxiu del Regne de Mallorca també ha programat activitats. | Arxiu

La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, a través de la Direcció General de Cultura i dels centres culturals que en depenen, ofereix una vintena llarga d’activitats durant el mes de juny. A banda, cal incloure altres 20 activitats que conformen el programa del mes de juny de l'Any Ramon Llull, segons ha informat el Govern.

Destaca la celebració del Dia Internacional dels Arxius que, com cada any, organitza el Consell Internacional d’Arxius (ICA/CIA) dijous 9 de juny. El tema d’aquest any és "Arxius, harmonia i amistat".

L’Arxiu del Regne de Mallorca i la Biblioteca Pública i l’Arxiu de Maó s’uniran un any més a aquest esdeveniment internacional amb una sèrie d'activitats destinades al públic general.
La institució mallorquina organitza el mateix dia 9 una visita guiada per descobrir tots els racons de l’edifici que normalment no estan oberts al públic, la conduirà Maria José Bordoy, l’horari serà de 12 a 14h. A Maó s’ofereix dia 13, a les 18h, una xerrada tècnica sobre els procediments i les fonts en la recerca genealògica i la visita a l’Arxiu Històric de Maó, en la qual s’exposaran els documents emprats amb més freqüència, a càrrec d’Antoni Guasch i Antoni Tur.

S’ha de fer esment a les activitats que organitza el Museu de Mallorca amb dos concerts corals, el primer dia 17 amb la Coral Juvenil de Joventuts Musicals de Palma i el segon dia 25 l’Orfeó de la Universitat de les Illes Balears, totes dues a les 20h; a més de celebrar la festa de la música dia 21 a les 12 h, amb una jornada de portes obertes i l’actuació de Long Time No Swin. El museu també és seu del festival Atlàntida Film Fest que entre els dies 27 de juny i 3 de juliol donarà la possibilitat de gaudir de 4 conferències i 4 pel·lícules inèdites a Espanya.

El Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera iniciarà dia 24 de juny les xerrades d’estiu que es repetiran cada divendres del mes de juliol a les 20h. Durant tot aquest mes de juny i el proper de juliol es podrà seguir visitant l’exposició "Viatge a Eivissa. Michael Everitt, 1954" a la sala d’exposicions Walter Benjamin a Sa Punta des Molí de Sant Antoni de Portmany.
La companyia Centiments Teatre a través del programa «Viu la Cultura» de la Direcció General de Cultura, organitza a diversos centres educatius de Menorca, d’Eivissa i de Formentera la representació teatral de l’espectacle infantil Nassos i més. Del 6 al 10 romandran a Menorca i del 13 al 17 a Eivissa i Formentera.

També són remarcables les activitats organitzades des de la Biblioteca Pública de Can Sales, dues presentacions de llibres, dia 3 de juny Los ejércitos del Dragón. Voluntarios extranjeros en el ejército japoné(1931-1945) de Rubén Serrano i dia 19 Oliver Hunter y el poder del talisman, d’ Estafanía Escobar Prats (Stefanie Grange), les dues a les 19h. A més, amb motiu del Dia Internacional de la Llengua de Signes, s’organitza un contacontes en llengua de signes dia 14 de juny a les 18.30h.

L’Arxiu del Regne de Mallorca ofereix diferents actes, un espectacle de dansa contemporània de la companyia Maria Antònia Oliver + Arquitectives dia 9 de juny a les 18 hores; la presentació de la temporada de concerts de tardor-hivern 2016 de L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, amb una exposició fotogràfica i un concert dia 21 de juny; també es celebraran les Jornades Intersectorials de Cultura dilluns 27, de 8.30 a 14h, i dimecres 29, de 8.30 a 19.30h.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.