Setmanari d'informació local - 138 anys

A les Balears, tota la feina que feim fins al 29 de juny és per a Hisenda

3580

Un contribuent mitjà de les Illes Balears destina el salari íntegre de 180 dies només a pagar imposts. És a dir, ha d'esperar fins al 29 de juny per generar ingressos que, lliures de gravamen, vagin a parar a la seva butxaca. Es tracta d'un càlcul fet per calcula Civismo, un think tank espanyol que ha presentat un estudi en què té en compte l'IRPF, cotitzacions, IVA, Imposts Especials i gravàmens com l'IBI o Patrimoni.

De tot l'estat espanyol, els contribuents de Catalunya són els que han d'esperar més, fins al 4 de juliol, per generar ingressos lliures de gravamen, segons aquesta organització.

Així, els contribuents de Catalunya són els contribuents que més temps dediquen a complir les obligacions tributàries: el seu alliberament fiscal arriba el 4 de juliol, això és, quatre dies més tard que la mitjana estatal. Els segueixen els treballadors de Castella-la Manxa i els de Cantàbria, la data dels quals és el 2 de juliol, i els del País Valencià i Andalusia, l'1 de juliol. A Navarra, és el 30 de juny.

Són les sis comunitats que queden per damunt de la mitjana, depassant aquest 29 de juny que sí coincideix exactament amb l'alliberament fiscal en sis comunitats a més de les Balears: Madrid, País Basc, Astúries, Castella i Lleó, Extremadura i Galícia.

El quintet restant destaca com el més afortunat, ja que el seu 'alliberament' arriba abans. Les primeres són les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, el 24 de juny, seguides de la Rioja, el 27 de juny. Completen el grup les Canàries, Aragó i Múrcia, que ho fan el 28 de juny.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.