Setmanari d'informació local - 138 anys

El II Pla d'Igualtat pretén «incrementar la presència de dones directives en 60/40»

3698
El segon Pla proposa mesures per a la concurrència de dones en concursos a places que estiguin majoritàriament ocupades per homes. | caib

La Comissió d'Igualtat dels treballadors de Serveis Generals de la CAIB, presidida per la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha donat el vist i plau al segon Pla d'Igualtat de la CAIB, destinat a «enfortir i perfeccionar les mesures afavoridores de la igualtat entre gèneres en el sí de la funció pública de les Illes Balears», especialment al sector de Serveis Generals.

Segons Cladera, l'acord de la Comissió d'Igualtat dels treballadors de Serveis Generals de la CAIB «confirma la voluntat de l'Administració per refermar les polítiques d'igualtat de gènere» i «incideix en alguns dels eixos de feina que van quedar pendents d'aplicació en el primer pla d'igualtat».

Corresponsabilitat de tasques i càrrecs directius

L'esborrany del nou Pla insisteix en les polítiques «d'apoderament de les dones» dins de la funció pública, per «aprofundir en la corresponsabilitat de tasques entre homes i dones». En el mateix sentit, el text pretén l'increment de les polítiques d'igualtat de gènere en els programes formatius d'aquest sector, i l'observació de les retribucions entre homes i dones, que va aparellada a «la necessitat d'incrementar la presència de dones dins dels quadres directius de les empreses públiques, almenys per arribar a un percentatge 60/40».

Més dones i «conciliació familiar i laboral»

En aquest punt, el segon Pla proposa mesures per a la concurrència de dones en concursos a places que estiguin majoritàriament ocupades per homes, així com mesures «d'integració i de conciliació de la vida familiar i laboral, a través de mecanismes com el teletreball».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.