Setmanari d'informació local - 138 anys

Matas demana substituir set mesos de presó per una multa de 45.000 euros

3732
L'advocat de Matas ha admès que el seu patrocinat va incórrer en delictes de prevaricació i frau com a autor directe | Arxiu UH/T.Ayuga

La majoria de defensors en el cas Nóos demanen l'absolució dels acusats. En concret, s'ha sol·licitat l'absolució d'Iñaki Urdangarín; de la infanta Cristina de Borbó; de l'exconsellera delegada de 'Madrid 16' Mercedes Coghen; del matrimoni d'Ana María Tejeiro i Diego Torres, exsoci d'Urdangarin i de l'ex vice alcalde de València, Alfonso Grau, entre d'altres ex alts càrrecs. La defensa de l'expresident del Govern Jaume Matas, en canvi, ha sol·licitat una condemna de set mesos i mig de presó a substituir per multa.

Iñaki Urdangarín

La defensa d'Iñaki Urdangarin, exercida per l'advocat Mario Pascual Vives, n'ha sol·licitat la lliure absolució. La Fiscalia Anticorrupció reclama una condemna de 19 anys i mig de presó per organitzar amb l'exsoci Diego Torres una trama empresarial amb què van aconseguir 6,2 milions d'euros de les Administracions públiques, eludint els requisits exigits per les normes de contractació pública. Urdangarín, segons ha recordat l'advocat, ha consignat 1,2 milions d'euros per «reparar els possibles danys causats».


Tejeiro i Torres

L'advocat d'Ana María Tejeiro i Diego Torres, exsoci d'Urdangarin a l'empresa, ha reclamat l'absolució d'ambdós. La Fiscalia demana dos anys de presó per a Tejeiro i 16 anys i mig per a Torres.


Infanta Cristina de Borbón


L'advocada defensora de la Infanta, Cristina Pau Molins, ha sol·licitat la lliure absolució de la clienta i que «es restableixi la justícia per a Cristina de Borbó» enfront de l'actuació del sindicat Manos Limpias, que ha exercit «un abús de dret» contra ella i ha obrat «amb gravíssima temeritat», segons Molins. La Fiscalia Anticorrupció considera que no existeixen indicis d'haver comès delicte, si bé sosté que aquesta hauria obtingut un benefici o aprofitament il·lícit dels fons suposadament defraudats per Urdangarin.


Mercedes Coghen


El fiscal anticorrupció Pedro Horrach ha elevat de quatre anys i mig a cinc anys i tres mesos de presó la petició de condemna per a l'exconsellera delegada de 'Madrid 16' Mercedes Coghen, acusada en el cas Nóos, després d'admetre que divendres passat va errar en el càlcul de les penes relatives als suposats delictes de malversació que pesen sobre la majoria dels inculpats de la causa.

A Coghen se li acusa d'un delicte continuat de malversació en concurs amb un altre de falsedat en document públic i prevaricació, a més d'un últim de frau a l'Administració.

Jaume Matas

La defensa de l'expresident del Govern Jaume Matas ha sol·licitat una condemna de set mesos i mig de presó a substituir per multa de 45.000 euros. La Fiscalia Anticorrupció en reclama cinc anys. L'advocat ha admès d'aquesta manera que el seu patrocinat va incórrer en delictes de prevaricació i frau com a autor directe, amb l'aplicació dels atenuants de confessió i reparació del dany.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.