Setmanari d'informació local - 138 anys

Un total de 104 famílies ja cobra la renda social

4138
La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha indicat que cada família beneficiària té una mitjana de 3,9 membres. | E.P

Un total de 406 persones de 104 famílies de les Balears -101 de Mallorca, dues de Menorca i una d'Eivissa- ja cobra la renda social garantida, una mitjana de 671 euros per unitat familiar, segons han informat aquest dimecres la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago.

La cap de l'Executiu ha assegurat que la renda representa «una de les polítiques de la qual ens sentim més orgullosos» i ha indicat que cada família beneficiària té una mitjana de 3,9 membres.

1600 sol·licituds, 174 denegades
Segons Armengol, les xifres d'aquest primer mes i mig demostren que «anam per molt bon camí». Així, la presidenta ha concretat que s'han registrat prop de 1.600 sol·licituds -1.250 al maig i la resta al juny- i que el nombre de sol·licituds denegades és 174 (per existència d'ingressos o no portar residint a les Balears almenys tres anys).

Pensió d'aliments com a ingrés únic

D'altra banda, s'ha destacat el cas de les dones que tenen com a únic ingrés la pensió d'aliments i que per accedir a la renda era condició no tenir cap ingrés. Segons la consellera, «comença a haver-hi un nombre important de dones en aquesta situació», per la qual cosa s'ha discutit en Consell de Govern la possibilitat de modificar aquest requisit «i que fossin famílies amb ingressos inferiors a la renda social» de manera que aquestes dones rebrien la part corresponent complementària de la renda.

El perfil dels sol·licitants
Santiago ha explicat que «el 79% de les sol·licituds ha provingut de famílies de nacionalitat espanyola» i que de moment el perfil del beneficiari és una parella amb fills o una dona amb dos o tres fills, per la qual cosa existeix un «component femení important».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.