Setmanari d'informació local - 138 anys

Alaior nega vincles amb l'operació Térmyca

4286

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Alaior a assegurat aquest dimarts en un comunicat que la gestió és «transparent i honesta» i que «res té a veure amb la presumpta trama que s'investiga», batejada com a operació Térmyca.

L'equip de govern sosté que no ha mantingut «cap tipus de col·laboració ni relació amb l'empresa investigada, la consultoria EFIAL, la trajectòria de la qual és completament aliena i distant a la gestió municipal».

D'altra banda, han volgut aclarir que «l'Ajuntament d'Alaior no té cap entitat pública empresarial al municipi», circumstància que centra el focus de recerca.

«Enfrontar una penosa situació econòmica»

En aquest sentit, han defensat que «l'any 2011 el Grup Popular va assumir el govern municipal i amb això va haver de fer front al deute contret en anteriors governs, per un import que s'apropava als 17 milions d'euros».

Entre les mesures aplicades per afrontar la «penosa situació econòmica», el consistori va renegociar el deute amb els bancs; va fer un pla de pagament a proveïdors i va portar a concurs alguns contractes i serveis «per millorar les condicions en què es prestaven, tant en eficiència com en l'àmbit econòmic».

Segons les darreres informacions, l’Ajuntament va obtenir el servei l'empresa Coordinadora de Gestió d'Ingressos (CGI), que es limita a la gestió, inspecció i recaptació de factures i impostos i «res té a veure amb consultories; assessorament ni contractacions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.