Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP votarà en contra de la Llei d'Avaluació Ambiental perquè «causa destrosses»

El grup donarà suport a l'esmena sobre la moratòria del clavegueram

4638
El Partit Popular votarà a favor de l'esmena relativa a la moratòria del clavegueram. | E.P

El grup parlamentari popular ha anunciat que votarà en contra o s'abstindrà en la majoria d'articles de la nova Llei d'Avaluació Ambiental de les Balears, que es debat aquest dijous en ple extraordinari, a causa que es tracta d'una normativa que «desprotegeix» i en alguns casos «causa certes destrosses mediambientals».

Per aquest motiu, Company ha anunciat que, si bé, el partit recolzarà l'esmena relativa a la moratòria del clavegueram, inclosa a la Llei, votarà en contra del gruix del text perquè no està d'acord amb el contingut.
El diputat del PP ha recordat que també el grup ecologista GOB ha alertat d'aquesta situació de desprotecció, i ha afegit que si ho hagués fet el PP, «seria com pegar foc a totes les Illes».

En aquest sentit, ha criticat que els partits del Pacte de Govern «s'atreveixin a modificar» la llei per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO), que és «la principal llei ambiental de les Balears i un dels pilars més importants de la Comunitat Autònoma».

Així, ha explicat que volen «imposar» l'obertura pública per espais que són privats, sense tenir en compte l'opinió dels propietaris, quan la LECO diu que «cal consultar als afectats, si més del 50% de l'espai és de propietat privada».


El cas d'Es Trenc, segons el Partit Popular
Segons Company, «ho fan imposant, tipus dictadures. Com ha ocorregut a Es Trenc, on tampoc s'ha consultat amb els propietaris i afectats per l'eventual declaració de parc natural». Amb tot, el PP no donarà suport al gruix de la Llei d'Impacte Ambiental, però votarà a favor de l'esmena relativa a la moratòria del clavegueram.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.