Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 20 museus participen en la jornada de portes obertes per la Diada del Consell de Mallorca

Un total de 24 museus, galeries i exposicions de tota l'illa s'han acollit a la proposta del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca de celebrar la Diada oferint jornades de portes obertes, visites guiades o preus reduïts entre el 10 i el 14 de setembre.

D'aquesta manera, pintura, escultura, història, arqueologia, lletres, música, ciència, tradició i artesania estaran presents, en tota Mallorca i a l'abast de tots els ciutadans, aquest cap de setmana.  

El cap de setmana museístic comença aquest dissabte dia 10 en la Fundació Dionís Bennàssar de Pollença. L'oferta per al diumenge dia 11 és més àmplia: es podrà visitar la ciutat Romana de Pollentia i el seu museu a Alcúdia; i a Palma, les propostes són la Fundació Pilar i Joan Miró, És Baluard, el Casal Solleric, el museu Sant Carles i el Castell de Bellver.

Propostes culturals 

A més, a partir del diumenge i fins al dimarts, fan jornades especials la Fundació Museu Cosme Bauçà de Felanitx, la col·lecció Frédéric Chopin i George Sand de Valldemossa i el Museu del Vidre i la fàbrica Ca Gordiola, d'Algaida.

Per al dilluns, dia de la Diada de Mallorca, els museus que obrin les seves portes són Són Marroig a Deià, l'Arxiu i Museu d'Educació de Balears (Inca), el Museu d'Història de Manacor, la Institució Pública Antoni M. Alcover també a Manacor, la Fundació Coll Bardolet de Valldemossa, la casa de Robert Graves a Deià i l'exposició itinerant 'Mil Dimonis', que es troba actualment a Santa Margalida.

A Palma, s'acull a la iniciativa el Caixaforum. Així mateix, el Museu del Calçat i la Pell d'Inca obrirà les portes durant tot el dilluns i a les 18.00 hores oferirà una visita guiada gratuïta prèvia inscripció en museupc@incaciutat.com.

La festa dels museus continuarà el dimarts amb les següents propostes: el Museu Sa Bassa Blanca de Alcúdia, la Casa Llorenç Vilallonga de Binissalem i la casa Pare Ginard de Sant Joan. Finalment, tanca les jornades de portes obertes, el Museu Krekovic de Palma, oferint l'entrada gratuïta durant tot el dimecres 14 de setembre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.