Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Menorca vol que s’incorpori el requisit de català a les places per a policies locals

MÉS per Menorca es mostra «sorprès i dolgut» per les reiterades convocatòries en els quals no es dóna compliment al mandat legislatiu d'incorporar el requisit de català per a ser treballador públic, independentment de si afecta a la funció pública o a ens del sector instrumental (per al qual s'està tramitant actualment un decret de desenvolupament). "El mandat era clar i inequívoc: la llengua pròpia de la Comunitat Autònoma ha de funcionar com a requisit en tot l'àmbit de les administracions autonòmiques", ha assegurat Nel Martí.

Aquesta declaració de MÉS per Menorca ve arran de la Resolució de la presidenta de l’Escola Balear d’Administració Pública per la qual s’aproven la convocatòria i les bases que han de regir el procés selectiu per dur a terme el Curs bàsic de capacitació per a l’accés a la policia local (39a promoció), publicada aquest dissabte al BOIB.

Per al portaveu del grup parlamentari MÉS per Menorca, de res haurà servit canviar la Llei de Funció Pública i recuperar la DG de Política Lingüística, si la resta del Govern -totes les conselleries- «no actuen en la mateixa direcció i donant compliment al mandat del Parlament». En aquest sentit Martí demana al Govern que «rectifiqui i que totes les conselleries facin remin en el mateix sentit de fer del català una llengua d'ús preferent en l'administració».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.