Setmanari d'informació local - 138 anys

El projecte del nou Son Dureta comptarà amb una partida específica en els pròxims Pressupostos

El projecte del nou Son Dureta comptarà amb una partida específica en els pròxims Pressupostos de la comunitat, segons ha anunciat aquest dimarts la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui ha afegit que això «permetrà recuperar aquest espai emblemàtic ara en desús i, a la vegada, disposar d'instal·lacions pròpies per afrontar el futur».

Segons ha dit la líder de l'Executiu durant el Debat sobre l'orientació política general del Govern, «Son Dureta tornarà a ser un centre de referència destinat a l'atenció a la cronicitat».

Armengol ha posat èmfasi en la necessitat d'afrontar el problema de l'envelliment de la població i, així, ha declarat que el seu Govern està ultimant el Pla Director de l'Hospital Son Dureta, «que redefinirà completament aquest espai de Palma i l'orientarà a l'atenció a les persones amb malalties cròniques».

La presidenta ha detallat que es calcula que l'any 2029 prop d'una quarta part de la població serà major de 65 anys i, per això, veu necessari de fer front a aquesta situació. En aquest sentit, ha posat èmfasi que el seu Executiu ha dissenyat una estratègia per afrontar la cronicitat.

Armengol ha apuntat que la població major creix i que el model d'atenció sanitària no està actualment dirigit a resoldre les necessitats que té aquest percentatge cada vegada més gran de ciutadans.

«Hem d'orientar el nostre sistema sanitari a donar resposta a la cronicitat. Hem de transformar el model assistencial, que ara està orientat cap a una medicina aguda quan la majoria de malalties són cròniques. Hem d'integrar l'atenció primària i l'hospitalària», ha defensat .

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.