Setmanari d'informació local - 138 anys

La Fiscalia eleva a almenys dos milions d'euros el suborn a Munar per Can Domenge

5006

La Fiscalia Anticorrupció eleva a almenys dos milions d'euros els doblers que l'expresidenta del Parlament Maria Antònia Munar va cobrar del suborn de quatre milions que, al costat d'altres dos exalts càrrecs d'Unió Mallorquina (UM), va rebre de la promotora Sacresa a canvi de ser-li adjudicats a aquesta empresa els terrens de Can Domenge.

El fiscal anticorrupció Juan Carrau manté per tant la seva petició de quatre anys de presó i de set milions de multa per l'exdirigent regionalista per un delicte de suborn en el marc d'aquesta causa. L'acusada ha ingressat 150.000 euros de la suposada dádiva percebuda.

Munar era l'única dels cinc acusats d'aquesta causa que, fins al moment, no havia reconegut els fets, motiu pel qual la Fiscalia Anticorrupció i el Consell de Mallorca, personat com a acusació particular, reclamaven inicialment quatre anys de presó i set milions d'euros de multa per a l'acusada per un delicte de suborn passiu.

La Fiscalia manté així mateix la seva petició per l'exvicepresident insular Miquel Nadal -petició d'un any i deu mesos de presó i una multa de tres milions d'euros-; l'exconseller de Territori Bartomeu Vicens -un any i mitjà de presó i una multa de dos milions-; el suposat intermediari que va lliurar la dádiva, Miquel Llinàs -pagament de 8.100 euros en multes-, i el propietari de Sacresa, Román Sanahúja -63.750 euros en multes-.

De la mateixa manera, Carrau reclama que es procedeixi al comís dels 3,8 milions d'euros que Munar, Nadal i Vicens haurien obtingut amb la seva conducta delictiva -els altres 160.000 euros ja van ser retornats per Vicens i 35.000 per Llinàs-.

L'expresidenta de l'extinta UM -la formació es va dissoldre al febrer de 2011 asfixiada pels nombrosos casos de corrupció que pesaven a les seves esquenes- sol·licitava inicialment la seva lliure absolució en negar haver cobrat cap suborn com a condició per adjudicar els terrenys, un suposat pagament del que assegurava que va ser "completament aliena".

Tal com han confessat tots els acusats, Munar, Nadal i Vicens es van posar d'acord entre si i, "aprofitant la seva situació de poder" al capdavant de la Institució supramunicipal, van exigir a Sacresa el lliurament de quatre milions d'euros perquè aquesta promotora pogués tenir garantida l'adjudicació del concurs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.