Setmanari d'informació local - 138 anys

El congrés espanyol reprova Fernández Díaz i en reclama la «destitució immediata»

5526

La comissió d’Interior del congrés de diputats espanyol ha aprovat amb el vot de totes les formacions llevat del PP la reprovació del ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, per «les seves accions i actituds antidemocràtiques» i per la «manca d’ètica política en les seves actuacions contra els que pensen diferent a ell». És una iniciativa del PDECat que ha obtingut el suport del Grup Socialista, Podem, C’s, ERC, i PNB. A més de reprovar el ministre, «insta el president del govern en funcions a destituir immediatament» Fernández Díaz.

La reprovació es produeix l’endemà que la Fiscalia del Tribunal Suprem rebutjàs investigar el contingut dels enregistraments del ministre amb el cap de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, tal com sol·licitaven les denúncies de l'exbatle de Barcelona Xavier Trias i del PDECat.

La nova majoria del congrés ja va permetre aprovar el 27 de setembre passat la creació d’una comissió d’investigació sobre Fernández Díaz i l’Operació Catalunya amb el suport de tots els partits tret del PP. Si s’investeix Mariano Rajoy abans del 31 d’octubre, la comissió es posarà en marxa i citarà a testificar el ministre en funcions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.