Setmanari d'informació local - 138 anys

Majoria contrària a la investidura de Rajoy, proper intent: dissabte

5738

El Ple del Congrés ha rebutjat aquest dijous la investidura del president del PP, Mariano Rajoy, per 180 vots en contra i 170 a favor. Malgrat perdre aquest primer 'round', Rajoy preveu sumar la majoria simple necessària en la segona votació prevista per al dissabte, sempre que no hi hagi sorpreses, gràcies a l'anunciada abstenció del PSOE.

Com s'esperava, els 180 vots en contra de Rajoy han estat de diputats del PSOE, Units Podem-En Comú-En Marea, Esquerra Republicana (ERC), PNB, l'antiga Convergència (avui Partit Demòcrata Europeu Català), Compromís, Bildu, i Nueva Canarias.

Rajoy ha tengut el suport de 170 diputats, que representen el 48,5% de la Càmera. Els de el PP, Ciudadanos, Coalición Canária (CC) i els seus aliats electorals UPN i Fòrum Astúrias.

Dissabte, segona oportunitat

En aquesta votació es requeria aglutinar la majoria absoluta, que són 176 vots, la reelecció de Rajoy ha estat rebutjada. Hi haurà una segona oportunitat 48 hores després, és a dir, dissabte horabaixa, on bastarà aconseguir més vots a favor que en contra.

Al contrari de la investidura fallida del passat mes d'agost, en aquesta ocasió Rajoy sí obtindrà el suport necessari després que el PSOE decidís en el Comitè Federal del passat diumenge canviar la seva posició i facilitar amb la seva abstenció el Govern del PP «per desbloquejar l'actual situació política».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.