Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern presenta un web de pressupostos «clar i entenedor»

5830
El Govern presenta la nova web de pressupostos de la CAIB.

El director general de Pressupostos, Joan Carrió, i el director general de Participació i Transparència, Miquel Gallardo han presentat aquest dimecres el nou web de pressupostos de les Balears on, segons han informat, s'hi poden consultar de manera «clara i entenedora» els nombres de la comunitat per al 2017.


Segons han explicat aquest dimecres, es tracta d'una nova eina de visualització que complementa la informació que fins ara hi havia disponible: els pressupostos en format PDF i els comptes publicats en format Excel. A aquests dos mètodes, s'hi afegeix el nou web.

Carrió ha definit la nova pàgina com «una fita molt important», ja que s'hi ofereixen «dades més clares, intel·ligibles i accessibles». I ha afegit que amb aquesta tercera passa «completam la informació que fins ara posàvem a l'abast dels ciutadans».

Per la seva banda, el director general de Participació i Transparència, Miquel Gallardo, ha remarcat que «amb un cop d'ull» es pot veure d'on vénen els recursos, a què es destinen, es poden treure percentatges, descarregar totes les informacions i fer-ne comparatives, entre d'altres.


Segons han informat, la iniciativa de Transparència, s'ha creat amb la col·laboració de la Fundació Civio. El seu president, David Cabo, ha explicat que altres territoris com Navarra, Aragó o el País Basc, i ajuntaments com el de Barcelona, ja estan aplicant eines com la que ha presentat aquest dimecres el Govern. I ha destacat que Balears és la que arriba a un major nivell de detall.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.