Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El rei Sanç llueix nova vestimenta

5970

El gegant del rei Sanç (1274 - 1324) que reposa a les escales de l'edifici de Palau Reial del Consell de Mallorca estrena vestuari nou a causa del mal estat en el qual es trobava l'original que es va confeccionar l'any 2002.

A causa del desgast i del temps, des de la direcció de Presidència i Relacions Institucionals es va veure necessari fer una intervenció en el vestuari del gegant del rei Sanç que avui llueix de nou. Durant uns dies s'ha pogut veure al gegant amb una túnica blanca que abrigava l'estructura mentre la modista Antònia Fuster procedia a fer el vestuari de grans dimensions.

La roba anterior mostrava signes evidents de desgast amb esquinçades, transparències i enganxades. La part baixa del vestit es trobava subjecta amb cinta adhesiva per evitar que es fes pedaços. La humitat de la sala on reposen els gegants i el desgast del temps en són la causa. El nou vestit és pràcticament idèntic menys per una peça, la seva capa. Que ha passat de ser de color lila a color blau. Exactament blau heràldic, que ve de la flor de lis, símbol de puresa que formava part de l'escut de la casa reial francesa. Documentació històrica revela que el lila era un color molt difícil d'aconseguir per l'extinció del mol·lusc Múrex branderis, animal del qual s'extreia aquest color, pel que el canvi a blau heràldic és més coherent.

El nou vestuari ha costat 1.694 euros, a més, s'han pres mesures de manteniment per a garantir el seu bon estat per una llarga temporada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.