Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP recuperaria el topònim franquista 'Palma de Mallorca' per evitar confusions

6374
Álvaro Gijón ha assenyalat que el topònim ‘Palma’ pot crear confusions amb altres ciutats com La Palma de Canàries.

Tot i la seva negativa, al PP no li ha quedat altre remei que acceptar Palma com a nom oficial de la ciutat de Mallorca. Aquest dimarts s'aprovarà la reforma de la Llei de capitalitat que ometrà 'de Mallorca' del topònim Palma, recuperant el seu nom original.


Així i tot el PP, s'ha aferrat a la «promoció turística» per argumentar que «no té cap sentit» ometre 'de Mallorca' perquè pot comportar confusions de cara a la promoció turística.


Per la seva banda, Álvaro Gijón ha assenyalat que el topònim 'Palma' pot crear confusions amb altres ciutats com La Palma de Canàries. En aquest sentit, ha assegurat que accepten com a nom oficial 'Palma', encara que, si tornen a governar, tornaran al topònim franquista de 'Palma de Mallorca', perquè no alteri confusions de cara a la promoció turística.


D'altra banda, el PP ha afirmat que defensarà una proposta d'El pi que pretén recuperar 'Palma' com a topònim oficial, encara que no vol perdre 'Palma de Mallorca' de cara a la promoció exterior.

Des de MÉS per Mallorca, Bel Busquets ha dit que el nom de la ciutat per raons històriques, científiques, culturals i tradicionals, ha de continuar sent el que és: Palma. La portaveu ecosobiranista també ha remarcat que és el que utilitza la majoria de la població. «L'altre, és el que utilitza l'administració d'Espanya». En aquest sentit, Busquets ha afirmat que no accepten que el fet identitari quedi en mans externes i que tampoc ha de canviar ni per promoció turística ni per cap altre motiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.