Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma recupera el seu nom original

6392
La Seu, Palma.

El Parlament ha aprovat aquest dimarts la modificació de la Llei de Capitalitat perquè Palma recuperi el seu nom original, sense l'afegitó de Mallorca. Des de l'Ajuntament de Palma mostren la seva satisfacció per aquesta decisió, que va sol·licitar l'equip de govern. El regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García, ha acudit al Parlament en representació de l'Ajuntament.

La Junta de Govern del 30 de desembre de 2015 va aprovar iniciar l'expedient per derogar l'article 1 de la Llei 6/2012 de modificació de la Llei 23/2006 de Capitalitat de Palma, que va tenir el vistiplau del Ple de l'Ajuntament. L'acord compta amb tres informes que avalen la decisió: del Servei Lingüístic de la UIB, del cronista de la ciutat i dels Serveis Jurídics municipals.

La modificació de la Llei de Capitalitat també ha incorporat una esmena acordada entre els grups que donen suport al Govern i l'Ajuntament de Palma per tenir en compte la doble i triple insularitat de Menorca, Eivissa i Formentera quant a tarifes i abonaments per a l'accés a la ciutat des del port i l'aeroport i perquè els estudiants universitaris i de cicles de formació professional amb residència a Menorca, Eivissa i Formentera puguin accedir al transport públic en les mateixes condicions que els residents a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.