Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «volem relacionar l'art urbà amb la regeneració de barris vulnerables»

El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, i el director general d'Habitatge, Francisco Cifuentes, han presentat aquest dimarts un concurs que té l'objectiu de seleccionar diversos projectes d'art urbà que es realitzaran a diferents barriades de la ciutat.

Noguera ha explicat que amb aquest projecte es vol «relacionar l'art urbà amb la regeneració de barris vulnerables» a més de provocar un impacte positiu en els entorns urbans on es desenvolupin aquestes mostres artístiques. Les propostes que es presentin seran avaluades per un jurat en funció de l'interès, la qualitat de la proposta presentada, l'adequació a l'entorn i la implicació social i territorial.

Segons han informat, el concurs consta de tres línies. Una primera destinada a intervencions a murs de les barriades de Son Gotleu, Es Molinar, Es Rafal i el Camp Redó, i on se seleccionaran quatre projectes. La segona es desenvoluparà a dues mitjaneres o façanes. I la tercera dedicada a un projecte de col·laboració en l'espai públic i que es desenvoluparà a El Terreno.

El pressupost total és de 19.500 euros i s'espera que les primeres mostres d'intervencions es puguin començar a contemplar a principis de l'any que ve.

Jornades sobre els barris vulnerables

També demà dimecres i dijous es celebraran unes jornades centrades en els barris vulnerables de Palma per enfocar estratègies de rehabilitació urbana i social.

Francisco Cifuentes ha destacat que hi participaran les quatre ciutats seleccionades pels projectes europeus de rehabilitació de barris per exposar quins van ser els projectes seleccionats i la seva experiència. Així, participaran tècnics de l'Ajuntament de Barcelona, el tinent de batle d'Urbanisme i Habitatge de l'Ajuntament de Santa Coloma, Jordi Mas, el tinent de batle de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Viladecans, José Luis Atienza, i tècnics de l'Ajuntament de Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.