Setmanari d'informació local - 138 anys

Abril: «Si fos un país democràtic, no hi hauria problema a obrir processos constituents des de baix»

6510
Abril: «Si fos un país plenament democràtic, no hi hauria problema en obrir processos constituents des de baix».

Els grups parlamentaris PSIB-PSOE i MÉS per Mallorca han advocat avui per obrir la porta a la reforma de la Constitució, que haurà d'abordar qüestions com el model territorial o el nivell de competències entre l'Administració central i les Comunitats Autònomes.

En roda de premsa, el diputat socialista Vicenç Thomàs ha recalcat que el seu partit «duu demanant des de fa anys» que es comenci a tractar la reforma constitucional, «per aclarir el repartiment competencial entre l'Estat espanyol i les Comunitats, l'ordenació territorial d'aquest país i qüestions de finançament», entre altres assumptes.

En aquest sentit, el diputat socialista ha assenyalat que la reforma del sistema de finançament serà el primer senyal per saber si també existeix consens per reformar la Constitució, ha dit.

Per la seva banda, el portaveu adjunt de MÉS per Mallorca, David Abril, ha apuntat que el text constitucional «no és cap text de doctrina».

«La Constitució hauria de ser un text viu, i ningú hauria de tenir cap problema a revisar-ho perquè sigui més democratitzador i, molt menys, la Constitució de 1978, que va ser consensuada amb inferioritat dels de demòcrates enfront dels favorables al règim», ha considerat sobre aquest tema.

Si realment fos un país plenament democràtic, ningú tendria por de practicar la democràcia. Per això caldria construir des de baix processos constituents, perquè la gent pogués decidir-ho tot», ha apuntat Abril, qui ha dit que MÉS per Mallorca vol contribuir a «dessacralitzar» la celebració del Dia de la Constitució Espanyola del 6 de desembre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.