Setmanari d'informació local - 139 anys

EU denuncia que les desigualtats no aturen de créixer a Balears

6742
Esquerra Unida (EU) ha denunciat aquest dissabte que les desigualtats no aturen de créixer. | Arxiu

Esquerra Unida (EU) ha denunciat aquest dissabte que les desigualtats no aturen de créixer. Segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística, el salari brut mitjà dels treballadors de les Illes Balears s’ha situat en la temporada alta d’enguany en 1.654, euros per davall de la mitjana de la temporada anterior, que era de 1.665 euros i a gran distància de la mitjana estatal, que és de 1.804 euros. «Això ha passat en una temporada rècord en la qual han arribat més turistes que mai i s’han disparat els beneficis empresarials», ha assegurat el partit.

Per a EU és evident que« la saturació turística i els beneficis d’aquest sector empresarial  no suposen un major poder adquisitiu i una millor qualitat de vida dels treballadors i de les capes populars». «Els beneficis es queden en poques mans i la majoria de la població no en treuen cap profit», ha afegit.

Segons ha denunciat la formació esquerrana, el nombre de visitants ha augmentat i els preus dels allotjaments no paren de créixer, però els treballadors majoritàriament tenen contactes precaris, han vist augmentada la seva càrrega de treball i no només no han millorat els seus salaris, sinó que fins i tot es redueixen.

Solidaritat obrera

Per a Juanjo Martínez, coordinador d’EUIB, és necessari «recuperar la solidaritat obrera i l’enfortiment de les organitzacions sindicals com a l’única manera de fer front als abusos empresarials i recuperar els drets dels treballadors». Així mateix, «és necessari que l’Administració s’impliqui més en la persecució del frau i els abusos», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.