Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol reivindicarà a Madrid un altre model de finançament autonòmic

7290
La presidenta del Govern Francina Armengol reclamarà un nou sistema de finançament autonòmic. | CAIB

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acudirà aquest dimarts a la VI Conferència de Presidents que se celebra a Madrid i en la qual s'abordarà, entre uns altres, la reforma del sistema de finançament autonòmic.

Durant la setmana prèvia, la presidenta s'ha reunit amb consells, ajuntaments, agents socials i econòmics, la comunitat educativa i amb els portaveus parlamentaris. L'objectiu d'aquestes trobades ha estat aconseguir el màxim consens per establir les reivindicacions davant el Govern central en temes com el finançament autonòmic i la Llei de dependència.

Respecte a aquesta Llei, el Govern proposarà tornar al model anterior al Reial decret de 2012 perquè considera que l'Estat «s'ha retirat progressivament del finançament» de la Dependència. A més, en l'àmbit social, les Balears també plantejaran un règim específic en la Seguretat Social per a familiars que cuiden a persones depenents, modificar els barems de revisió de dependència i un pla d'infraestructures.

Vot de confiança

Respecte a la Conferència, el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, va assegurar que tem que «sigui un paripé» però creu que s'ha de donar «un vot de confiança» perquè es tractaran temes «dels quals depèn el futur».

Precisament, Ensenyat va explicar que el «repte de Mallorca» és ser «capaç de diversificar» el seu «model econòmic» i això no es pot aconseguir, va dir, «sense un bon finançament».

Per la seva banda la consellera de Presidència, Pilar Costa, qui va participar dimecres passat en el comitè preparatori de la VI Conferència de Presidents, ha reclamat més acords de caràcter social i que s'obri de manera immediata la reforma del sistema de finançament. En aquesta mateixa reunió, Costa va aprofitar per traslladar les principals propostes i reivindicacions que el Govern vol que siguin tractades el 17 de gener.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.