Setmanari d'informació local - 138 anys

Aptur creu que es presentaran més de 300 al·legacions a la llei del lloguer turístic

Portals d'internet com HomeAway o Airbnb es mostren contraris a l'esborrany actual

7298

Aptur Balears calcula en un mínim de 300 el nombre d'al·legacions que passaran pel Registre de la Conselleria de Turisme abans que demà es tanqui el termini per presentar objeccions a l'esborrany de Llei que regula el lloguer turístic presentat fa unes setmanes pel Govern.

Des de l'Associació d'Apartaments i Habitatges de Lloguer de Temporada «confiem que la resposta oposada a gran part del teixit econòmic de les Illes, i que ara es tradueix en centenars d'al·legacions, serveixi per fer rectificar una normativa que no cobreix ni de lluny les enormes expectatives generades per gran part del sector turístic» , assenyalen des de l'entitat en un comunicat.

A més de rebre les al·legacions de centenars de particulars, la Conselleria haurà de donar també resposta a patronals com Pimem (Petita i Mitja Empresa de Mallorca) o la Confederació de Patronals Turístiques de Mallorca; a professionals com els de el Col·legi Oficial de Tècnics Mercantils o el Col·legi d'Economistes de Balears; i igualment a portals d'internet com HomeAway o Airbnb, que es mostren també contraris al text en la seva actual redacció, segons indiquen des d'Aptur.

Així, l'associació apunta al fet que «gairebé tots els articles de l'esborrany tindran almenys una al·legació en contra seva, abastant així múltiples qüestions que no han estat resoltes a l'avantprojecte» .

Com a exemples, indiquen que en «el termini de 10 anys d'antiguitat per als habitatges destinats a aquest ús, que resulta arbitrari i desorbitat; o l'exigència que existeixi el vistiplau de la comunitat de veïns, que no té en compte la falta de competència autonòmica per legislar en matèria de propietat horitzontal ja que l'article 30.27 de l'Estatut és clarament insuficient» .

A més, asseveren des de Aptur que «la zonificació, resulta discriminatòria si no es fixa sobre criteris objectius que no s'expliciten correctament, o el cas de l'exigència d'un comptador individual, que sembla una exigència desproporcionada» .

Per tot això, des de Aptur «confien que la tramitació parlamentària serveixi per resoldre aquests i molts altres dubtes que planteja l'actual esborrany de Llei».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.