Setmanari d'informació local - 138 anys

Sus als cursos de formació en agricultura ecològica

7584
Des de l’Àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal tenen el convenciment que l’agricultura a Palma és una activitat de futur. | Ajuntament de Palma

Després de la presentació, el passat octubre, del document de Diagnosi del sector agrari del municipi de Palma, aquesta setmana ha començat el primer dels cursos previstos en pla de formació per a professionals del sector agrari de Ciutat.

El document de diagnosi assenyalava la formació agrària com a mesura fonamental dins les propostes de dinamització agroecològica. Per aquest motiu, segons ha informat l’Ajuntament, s’han planificat una sèrie de cursos que s’impartiran entre octubre i maig, a càrrec d’APAEMA (Associació de la producció agrària ecològica de Mallorca), finançats pel fons de garantia agrària del Govern de les Illes Balears. Tots els cursos s’imparteixen a l’IES la Ribera (L’Arenal, Palma).

Estan  dirigits, segons Cort, a persones professionals del sector agrari amb necessitats formatives o interès en els continguts específics de formació. Els cursos previstos són els següents:

- Cultius extensius en agricultura ecològica (15 hores) 

- Qualificat professional productes fitosanitaris (60 hores)

- Bàsic professional productes fitosanitaris (25 hores)

- Curs d'Iniciació a l'Agricultura Ecològica (20 hores)

- Caracterització de cereals (10 hores)

- Les varietats locals (12hores)

El primer curs sobre ‘Cultius extensius en agricultura ecològica’ ha estat un èxit de participació, s’han cobert les 30 places previstes.  En aquest curs s’han donat a conèixer, d'una forma teòrica, els aspectes bàsics necessaris per al cultiu d'herbacis de secà, cereals i pastures, en gestió ecològica. També  maneig, humitat i fertilitat del sòl, les rotacions, les varietats i conservació del gra post-collita, etc. en el context de Mallorca.

L’IES la Ribera, on s’imparteixen els cursos, està situat entre el Pla de Sant Jordi i la Platja de Palma i pretén ser un agent clau en la dinamització del territori. Segons els seu director, Joan Jaume, el centre té com objectiu estratègic esdevenir amb un centre de referència en formació professional agrària i turística per formar emprenedors en el camp de l’agroecologia que puguin dinamitzar l’agricultura del Pla de Sant Jordi i el turisme de la Platja de Palma.

A més d’aquest cursos, l’Àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal està impulsant altres accions, de tipus divulgatiu, com les activitats que es realitzen els dissabtes al mercat ecològic de la plaça dels patins, una xerrada a Son Sardian dia 10 de febrer sobre com reconvertir la nostra finca en ecològica o una jornada tècnica sobre agroecologia i seguretat alimentària dia 24 de febrer.

Parc agrari

Una altra línia de feina que ja s’estan desenvolupant és la creació del parc agrari de Sant Jordi i del Banc de Terres de Palma. La demanda de productes hortícoles ecològics a Palma supera la producció que pot oferir el camp mallorquí, per això des de l’Àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal «tenim el convenciment que l’agricultura a Palma és una activitat de futur i la clau d’aquesta rendibilitat és la seva conversió a l’agricultura ecològica», ha declarat la regidora de l’Àrea, Neus Truyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.