Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Antich demana al Govern espanyol la creació de tres nous jutjats socials a les Balears

7688

El senador del PSIB-PSOE per les Balears, Xisco Antich, ha registrat una iniciativa per debatre a la Comissió de Justícia del Senat. En aquesta, demana al Govern espanyol la creació de tres nous jutjats d'àmbit social a les Balears, dos a Palma i un a Eivissa.

Amb aquesta proposta, Antich recull una demanda del Col·legi de Graduats Socials de les Balears per fer front a una situació de saturació, ja que «a dia d'avui la manca de recursos humans i materials fa que s'estigui donant cita per a mitjans del 2018», ha argumentat Antich.

Aquesta llarga llista d'espera provoca, en molts casos, una gran dilatació dels processos judicials i causa un patiment innecessari davant reclamacions per acomiadaments i de salaris, impugnacions d'altes mèdiques i altres qüestions, que poden acabar en danys irreparables.

A més a més, Antich ha recordat que a les Balears existeix un greuge comparatiu amb altres territoris de l'Estat que, tenint una població similar o fins i tot inferior, tenen un major nombre de jutjats d'àmbit social.

Aquesta és una proposta que ja va aprovar per unanimitat la Comissió d'Assumptes Socials del Parlament de les Illes Balears i que ara el senador del PSIB trasllada al Senat, de la mateixa manera que el Col·legi de Graduats Socials ha posat aquesta problemàtica en coneixement del President del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial.

En concret, la proposta socialista insta al Govern espanyol a crear tres nous jutjats d'àmbit social a les Balears, tots ells dotats amb la plantilla orgànica de funcionaris i recursos que siguin necessaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.