Setmanari d'informació local - 138 anys

L'electrificació del tren fins a Manacor i sa Pobla un pas més a prop

7784

El Govern ha firmat un segon conveni amb l'empresa Endesa perquè dugui a terme les actuacions necessàries que garantesquin el subministrament que requereix l'electrificació del tren fins a Manacor i sa Pobla.

Així, el calendari de l'electrificació de tota la xarxa ferroviària avança «a bon ritme» i es preveu que durant els primers mesos de 2017 s'inicien les obres. A més, el servei podria posar-se en funcionament en 2018, un any abans de la previsió. D'aquesta manera, s'eliminaria el transbord a l'estació d'enllaç i es podria anar directament a sa Pobla i a Manacor amb el tren elèctric, segons han informat des de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat.

Per a dur-ho a terme, Endesa necessita adequar les seves instal·lacions perquè la seva xarxa tengui la capacitat suficient per atendre les noves demandes dels Serveis Ferroviaris de Mallorca. Aquestes actuacions tenen un cost total de 2,8 milions d'euros, despesa que ha d'abonar SFM i que el Govern ha aprovat.

La Conselleria ha indicat que es tracta d'actuacions «imprescindibles» com, per exemple, les substitucions de transformadors per poder donar més potència o la construcció d'un nou edifici perquè puguin cabre tots els aparells.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.