Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort revisarà i millorarà el protocol de protecció a les víctimes de violència masclista

8018
Cort revisarà i millorarà el protocol de protecció a les víctimes de violència masclista.

La policia Local de Palma i la policia Nacional signaran un protocol nou de protecció a les víctimes de la violència masclista. «Es tracta de revisar el conveni actual, adaptar-lo i actualitzar-lo amb l’objectiu de fer-lo més efectiu encara, i que les persones afectades se sentin més segures», ha explicat el batle de Palma, José Hila, a la finalització de la reunió de la Junta Local de Seguretat Ciutadana, celebrada aquest matí a la Sala de Juntes de Cort.

Juntament amb la revisió del protocol de coordinació VIOGEN, la millora de la coordinació entre cossos i forces de seguretat locals i de l’Estat espanyol en grans esdeveniments ha estat un altre dels temes abordats a la sessió d’avui. «Es tracta d’anar aprofundint en la relació entre les diferents policies i institucions públiques que redundi en benefici de la ciutadania», ha destacat Hila.

El batle de Palma, José Hila, i la delegada del Govern espanyol a les Illes Balears, Maria Salom, han presidit aquesta reunió ordinària de la Junta Local de Seguretat Ciutadana. Una sessió de feina a la que també hi han estat presents la regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, el director general d’Emergències i Interior del Govern, Pere Perelló, el cap superior del Cos Nacional de Policia a les Illes Balears, Antonio Jarabo, el cap provincial d’Operacions del CNP, Cristóbal Villalonga, el coronel en cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló, i el cap de la Policia Local de Palma, Josep Palouzié.

La reunió ha servit també per posar de manifest la necessitat de incrementar els reforços de policia Local i Nacional a les zones turístiques durant l’estiu. El batle de Palma ha recordat que com a president de la comissió de turisme de la FEMP ja ha sol·licitat a l’Estat espanyol la supressió de les limitacions a la contractació de nous policies, fixades a través de la taxa de reposició d’efectius.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.