Setmanari d'informació local - 138 anys

Santa Catalina comptarà amb un pressupost de 700 mil euros en millores

8076
Santa Catalina comptarà amb un pressupost de 700 mil euros en millores.

El batle de Palma, José Hila, acompanyat pel regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, i de la coordinadora general de l'àrea, Virginia Abraham, han fet aquest dijous matí una visita a les obres que de remodelació de paviments i supressió de barreres urbanístiques i arquitectòniques que l'Ajuntament du a terme en el carrer del Vicari Antoni Marimón i els trams parells del carrer de Sant Magí entre l'esmentat carrer de Vicari Antoni Marimón i el carrer Cotoner, a la barriada de Santa Catalina.

A més, també es crearà una nova zona de vianants, en el tram del carrer Mir entre els carrers de Sant Magí i Bayarte, i s'invertiran al voltant de 555.376 €, finançats en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, per a renovar l'enllumenat públic del barri amb la instal•lació lluminàries LED que suposarà un estalvi econòmic de 62.243 €/any.

Hila ha afirmat que «aquesta inversió, amb la millora de voreres, l'espai públic, l'enllumenat i la zona per a vianants del carrer de Mir donaran més espais de tranquil·litat per a les famílies». El batle també ha destacat que «estam treballant per a la millora de molts de barris, la nostra prioritat és invertir en els barris, millorar l'espai públic i tenir una ciutat més cuidada». «Invertir en els barris, això és el que farem tota la legislatura», ha sentenciat.

El cost aproximat dels treballs a les voreres i la nova zona de vianants serà de 140.000 €.

Paviment descontaminant a la zona per a vianants

Per la seva banda el regidor Romero ha informat que en la nova zona per a vianants del carrer de Mir s'instal·larà un paviment descontaminant que «ens ajudarà en la política de l'equip de govern d'aplicar millores mediambientals i que es complementaran amb el nou enllumenat i una nova línia d'arbrat».

Aquest paviment descontaminant estarà format per lloses de formigó ecològic que s'activa en presència de la llum solar produint una reacció d'oxidació similar a la fotosíntesi de les plantes. Aquesta rajola ataca als productes contaminants orgànics i inorgànics, com els òxids de nitrogen (NOx), convertint-los després d'un procés de mineralització en productes innocus que són arrossegats per la pluja i el vent, sent beneficiosos per a la vegetació.

Millores enllumenat públic

El nou enllumenat del barri de Santa Catalina en el que s'invertiran al voltant de 555.376 €, finançats en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, suposarà un estalvi econòmic de 62.243 €/any, pel que es preveu un període de retorn de la inversió de 8,9 anys.

S'instal·laran lluminàries LED diferents potències i es canviaran les llums de vapor de mercuri per llums de vapor de sodi. A més es reduiran els 16 centres de comandament existents actualment a 10, mantenint els que es troben en bon estat. També s'adaptarà tota la instal·lació a la normativa vigent pel que fa al Reglament de Baixa Tensió i el Reglament d'Eficiència Energètica en Enllumenat Exterior.

Amb tot això, es podrà obtenir un important estalvi energètic, mediambiental i econòmic. Actualment el consum energètic del barri està xifrat en 564.250 kWh/any, amb un cost de 77.693,49 €/any i es podria reduir en més del 30%.

L'Ajuntament s'ha marcat un objectiu d'estalvi del 43% en el total del municipi per als pròxims 4 anys.

Mediambientalment suposarà un estalvi de 111,9 tones de CO2 a l'any, la qual cosa es pot traduir en un equivalent de 5.239 arbres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.