Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem critica els «robatoris» de l'Església i demanarà que es tornin els béns a la ciutadania

8176

La portaveu de Podem, Laura Camargo, ha criticat aquest dilluns «les apropiacions indegudes que es poden anomenar robatoris de l'Església catòlica a les Balears».

Per aquest motiu, Camargo ha explicat que el partit, juntament amb MÉS per Mallorca, presentaran en el ple d'aquest dimarts una Proposició no de Llei «valenta» per reclamar la titularitat del domini o d'altres drets reals immatriculats a favor de l'Església.

«Hem de donar suport a que es tornin tots aquests béns a la ciutadania i per això demanarem un llistat complet», ha comunicat la portaveu.

Camargo ha assegurat que esperen comptar amb el suport de la majoria de les forces polítiques i ha detallat que quan es tengui el llistat «el Govern haurà d'informar sobre la magnitud de l'espoli».

Per la seva banda, la diputada de MÉS per Mallorca, Margalida Capellà, ha lamentat que tot açò «se solucionaria si des del primer moment s'hagués actuat amb transparència o el Bisbat s'hagués posat a disposició dels ajuntaments».

Segons ha denunciat Capellà, «les immatriculacions realitzades entre 1998 i 2015 es varen fer sense publicitat i sense passar per la notaria i només s'exigia una certificació eclesiàstica del Bisbe o Vicari». A més, la diputada ha assegurat que s'han immatriculat no només temples o convents sinó també vivendes, locals comercials, cases agrícoles i cementeris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.