Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB nomena Carme Riera doctora Honoris causa

8184
La UIB nomena Carme Riera doctora Honoris causa.

El consell de govern de la Universitat de les Illes Balears ha nomenat aquest dilluns a la catedràtica i acadèmica Carme Riera doctora Honoris causa. La proposta parteix del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica de la Universitat, segons han indicat.

La UIB pot concedir el títol de doctor Honoris causa a persones rellevants i que destaquen en el camp de la recerca o la docència, en el cultiu de les arts i de les lletres o bé d'activitats que tenguin una repercussió notòria des del punt de vista universitari en els terrenys acadèmic, científic, artístic o cultural, tecnològic i social.

Entre els mèrits atorgats per merèixer el màxim guardó de la Universitat, destaca que Riera és catedràtica de Literatura Espanyola a la Universitat Autònoma de Barcelona i una de les escriptores més rellevants del panorama actual.

Com a assagista és autora de nombrosos estudis relacionats, principalment, amb la literatura espanyola, molts dels quals des d'una perspectiva de gènere, que és una de les línies de recerca que ha desenvolupat. Igualment és autora d'assajos sobre l'obra dels poetes del grup català que ella mateixa va denominar 'Escola de Barcelona', un dels més actius i significatius en el ric panorama poètic del país en els anys cinquanta.

A més, com a creadora Riera és autora d'una obra narrativa extensa i significativament destacada en les lletres catalanes. Ha estat guardonada amb nombrosos premis i distincions, com la Medalla d'Or del Consell de Mallorca (2005) i la declaració com a escriptora de l'any a Balears (2012).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.