Setmanari d'informació local - 138 anys

El VIII Cicle de Cinema de Muntanya aproparà la naturalesa a través de la pantalla

8186
Presentació VIII Cicle de Cinema de Muntanya.

El VIII Cicle de Cinema de Muntanya s'ha presentat aquest dilluns per donar a conèixer el cinema documental de muntanya i aventura a través de deu pel·lícules que comptaran amb un col·loqui posterior amb els seus protagonistes.

El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, al costat del regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de Palma, Llorenç Carrió, han presentat aquest dilluns el cicle al costat d'un dels seus organitzadors, Tomeu Tomàs, el director general d'Educació Ambiental del Govern, Sebastià Sansó, i el director insular de Cultura del Consell de Mallorca, Rafel Maria Creus.

El cicle es durà a terme del 21 de febrer al 16 de març en el Club Diari de Mallorca, el Teatre Municipal Catalina Valls i al Teatre Principal de Palma.

Amb aquest cicle es vol donar a conèixer el cinema documental de muntanya i d'aventura, «un gènere amb un alt potencial d'entreteniment i de transmissió de coneixement», segons ha destacat la Direcció general d'Espais Naturals i Biodiversitat. L'entrada serà gratis per a tot el públic. Per a aquesta nova edició s'han programat deu pel·lícules, de les quals quatre provenen del 34è Festival de Cinema de Muntanya de Torelló. També hi ha produccions fetes a Mallorca i una a Catalunya, i la participació de Sílvia Vidal, una de les escaladores catalanes més destacades.

Durant la presentació, el conseller Vidal ha explicat que aquest cicle «marca una diferència i representa part dels valors de la Conselleria, ja que aquestes filmacions donen a conèixer el mitjà natural i el nostre territori d'una manera respectuosa». També ha destacat les relacions publicoprivades entre les diferents administracions per tirar endavant aquest projecte i ha aprofitat per explicar la col·laboració que manté la Conselleria amb Ecoembes perquè els usuaris de la muntanya «siguin conscients que s'han de tornar les escombraries a casa i amb la creença que aquestes persones seran els millors altaveus per a tots els usuaris dels espais naturals i de la muntanya».

Enguany, al Teatre Principal de Palma també es projectarà la pel·lícula 'Sa Fosca', rodada en 1986, en una nova versió digital remasteritzada. El director insular de Cultura ha fet especial esment del valor com a document gràfic d'aquesta pel·lícula, referint-se a ella com a «mítica». Creus ha valorat el treball de l'Arxiu del So i la Imatge (ASIM) del Consell de Mallorca i ha explicat que es farà una projecció amb un projector especial condicionat tècnicament.

D'altra banda, Llorenç Carrió ha valorat que aquest cicle «hagi arribat a la vuitena edició», i ha animat als promotors a continuar amb la iniciativa. Segons Carrió, «acostar la naturalesa als ciutadans per mitjà de la pantalla gran és molt positiu». En l'última edició, assistiren prop de 2.000 espectadors a les diferents projeccions, i es preveu que enguany arribin a 10.000.

Un dels organitzadors, Tomeu Tomàs, ha aplaudit «l'alt interès per aquest gènere de cinema, que vol cobrir una demanda de la societat vinculada amb la relació entre la naturalesa i l'home, i complementar-la amb la participació d'experts en filmacions i de participants en les expedicions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.