Setmanari d'informació local - 138 anys

'Abans que arribi l'alemany' s'estrena a Palma

8212

El Teatre Mar i Terra acollirà del 23 al 26 de febrer l’estrena a Palma de l’obra 'Abans que arribi l’alemany', de la companyia En Blanc. El text, de Marta Barceló, va guanyar el II Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears 2016.

'Abans que arribi l’alemany' està dirigida per Joan Fullana i interpretada per Muntsa Alcañiz i Pedro Mas. L’obra se submergeix en la pell d'una dona a qui acaben de diagnosticar Alzheimer. A escena hi ha dos actors, un d'ells sempre amb el mateix personatge: Júlia, la protagonista, interpretada per Alcañiz. L'altre, muda de pell per interpretar més de deu personatges diferents per mostrar la complexitat del món intern de la Júlia quan s’enfronta al diagnòstic a través de la seva por, valentia, impotència, força i feblesa.

Per a l'estrena a Palma, l'escenari desapareixerà i els protagonistes ese situaran entre el públic. Així, les grades del Mar i Terra es recolliran i els espectadors estaran ben a prop dels personatges.

L’obra navega entre la comèdia i el drama i pretén emocionar l'espectador, combinant el drama que suposa la situació plantejada amb l'humor dels diferents punts de vista que demostren que, moltes vegades, tot és qüestió de perspectiva. És un text amb moments d’orfebreria emocional de la protagonista que contrasten amb altres moments en què s'aporten punts de vista d'altres personatges, alguns d'ells sorprenents i inesperats, que relativitzen el drama de la malaltia.

MARTA BARCELÓ I MUNTSA ALCAÑIZ

Marta Barceló, l'autora del text, és llicenciada en art dramàtic, especialitat d'Interpretació, a l'Institut del Teatre de Barcelona. Cofundadora de la productora Res de Res i En Blanc, S.L, amb qui ha desenvolupat la major part de la seva trajectòria. Ha rebut els premi Guillem Cifre de Colonya per la seva novel·la 'Lúnia', el premi TOTAL THEATRE AWARD (juntament amb Joan Miquel), per l'espectacle 'Remor' al Fringe d'Edimburg 2012 i el Premi al millor guió de curtmetratge per 'Rates' al Festival Suspiria de València.

Muntsa Alcañiz és una actriu de llarga trajectòria. Ha participat en 92 obres de teatre, 27 ficcions televisives i 23 produccions cinematogràfiques. Ha rebut el guardons com el Premio Nacional de Teatro ex-aequo 1978 i 1993-93, el Premi Margarida Xirgu 1985 o el premi de la crítica teatral de Barcelona 1999-2000, entre d’altres. Pedro Mas és un actor multidisciplinar format en les disciplines de text, teatre d’objectes i dansa. Ha treballat, entre d’altres, a les companyies Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Principal de Palma o Els Comediants. El director Joan Fullana és llicenciat en art dramàtic, especialitat de direcció escènica i Dramatúrgia, a l'Institut del Teatre de Barcelona. És membre fundador de la companyia Corcada Teatre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.