Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort se suma a la petició perquè la UNESCO declari la pedra en sec Patrimoni Immaterial

8232

El ple que se celebra aquest dijous aprovarà l’adhesió de l’Ajuntament de Palma a la declaració Institucional en suport a la candidatura internacional de la tècnica constructiva tradicional de la pedra en sec com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat

Amb aquesta declaració el ple de l’Ajuntament acorda donar suport a la candidatura internacional i a la seva presentació davant la UNESCO i participa així en el procés de preparació de la candidatura. Aquest acord es notificarà al Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca, que farà constar l’adhesió de Palma a l’expedient de la candidatura.


EXPOSICIÓ DE MOTIUS

La pedra en sec, a més d’un patrimoni material centrat majoritàriament en les construccions que marquen el nostre paisatge rural (marges, parets, barraques, camins, etc.), té uns valors immaterials de caràcter cultural únics. Els coneixements i la tècnica necessaris per construir-les, els oficis relacionats amb llur construcció, manteniment i ús, són alguns elements d’aquest patrimoni immaterial.

És tot aquest patrimoni cultural immaterial que es pretén que sigui declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Amb aquest reconeixement internacional es veuria reconeguda la tasca dels nostres avantpassats per conservar i transmetre tota la cultura de la pedra en sec i, a la vegada, es contribuiria a mantenir les activitats tradicionals lligades a ella i a conservar els valors immaterials.

La candidatura a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat és una iniciativa de diversos països (Grècia, Xipre, França, Espanya, etc.). Aquesta candidatura multinacional està coordinada pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, a nivell de l’Estat, i pel Govern Balear, a nivell de les Illes Balears. El Consell de Mallorca és l’entitat que impulsa la candidatura a la nostra illa.

La declaració de Patrimoni de la Humanitat és un repte que han d'assumir tots els sectors de la societat mallorquina, des de I'administració fins a totes les formes de la societat civil. Per assolir aquest objectiu, són clau la sensibilització, la conscienciació i la participació de la ciutadania i de tots els agents socials, així com la implicació de les entitats locals.

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.