Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 136 anys

Presenten Save Posidonia Project, un projecte per apadrinar la posidònia amb 1 euro el m2

8372

El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, la consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, han presentat el projecte Save Posidonia Project aquest dilluns a la Sala de Plens de l'edifici central del Consell de Formentera. A l'acte també han assistit la vicepresidenta Susana Labrador, el gerent del Patronat de Turisme, Carlos Bernús, i el president de la PIMEF, Pep Mayans, i de l'Associació Hotelera de Formentera, Juanma Costa.

El president ha explicat que aquest any «per commemorar l'any internacional del turisme sostenible volem presentar un projecte innovador que neix del desig de promocionar el turisme sostenible i llançar un pla d'acció per a la defensa de la praderia de Posidònia, el Save Posidonia Project». Un projecte en el qual participen totes les àrees del Consell, segons ha afegit Jaume Ferrer, aportant el seu granet de sorra i com no també el sector empresarial turístic de l'illa. La finalitat, ha declarat el president «conservar la posidònia i amb això de les platges, el paisatge i el mar de Formentera, i en conseqüència el nostre model de vida».

1 euro el m2 de posidònia
Per part seva, la consellera de Turisme, ha destacat que el Save Posidonia Project «ens ajudarà a explicar a l'exterior la Formentera que volem i el respecte al medi ambient que esperem dels turistes que ens visiten». Empreses i particulars podran apadrinar, per un preu d'un euro el metre quadrat, cada una de les 76.500 hectàrees de posidònia que hi ha al voltant de l'illa de Formentera a través del web saveposidoniaproject.org o de l'app associada. A més també es participarà en aquest projecte a través de la participació en esdeveniments organitzats a Formentera com la mitja marató o la Formentera Fotogràfica entre molts altres.

Projectes de conservació
Amb els sous recaptats es presentaran projectes relacionats amb la conservació de la posidònia, segons ha explicat la consellera de Medi Ambient que ha explicat la importància mediambiental de la posidònia per Formentera. A més, Daisee Aguilera ha assenyalat que es crearà una comissió tècnica assessora, formada per experts internacionals, nacionals i locals, per supervisar els projectes de conservació de la posidònia. Aquests projectes tindran el suport de ONGs de reconegut prestigi.

En vista a l'inici de temporada hi haurà merchandising del Save Posidonia Project que es vendrà als comerços i hotels adherits a la campanya, entre moltes altres accions que donaran visibilitat al projecte. Tot per ajudar a la protecció de l'organisme viu més longeu i gran del món, que té una extensió de 8 quilòmetres i 100 mil anys d'antiguitat, que es troba a les nostres aigües i fou declarat Patrimoni de la Humanitat al 1999 per la Unesco, ha recordat Daisee Aguilera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.