Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern posa en marxa el procés de redacció de la primera Llei de Canvi Climàtic

8904
El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha informat als membres de la Mesa d'Energia, reunida aquest dilluns, sobre les feines que ja s'han iniciat ja s'han posat en marxa per a la redacció de la primera Llei de Canvi Climàtic de les Balears.

La petjada de carboni, la compensació climàtica o l'augment de l'ús de renovables seran alguns dels conceptes inclosos en la futura Llei, segons ha detallat la Conselleria. Per al desenvolupament de la redacció del text de la llei s'ha duit a terme un procés participatiu, entre juliol del 2016 i febrer del 2017, en el qual han participat més de 700 persones, tant a través d'enquestes com de tallers.

El conseller ha explicat que, de forma paral·lela, s'ha redactat un diagnòstic d'impacte del canvi climàtic a les Illes, que en un breu termini de temps estarà finalitzat a fi que les conclusions que s'han obtingut puguin ser tengudes en compte en la redacció del text legislatiu. D'altra banda, Pons ha destacat que els grans objectius que es volen aconseguir amb aquesta norma són els vinculats amb la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle per a tots els sectors i l'adaptació a l'efecte del canvi climàtic.

Segons la planificació prevista, després de l'estiu es publicarà l'avantprojecte de llei per iniciar el tràmit d'exposició pública i poder iniciar la tramitació parlamentària abans que finalitzi 2017.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.