Setmanari d'informació local - 138 anys

Grup de suport a Valtonyc: «Lamentam que el Govern del canvi cedeixi a la criminalització de l'extrema dreta»

9106
Xerrada de Valtonyc a l'IES Santa Margalida.

Davant les queixes per part del PP, el partit polític Ciudadanos i la fundació d'extrema dreta, Círculo Balear; el Govern ha cedit a «investigar» el fet que el raper mallorquí, Josep Valtonyc participés en una xerrada a l'IES Santa Margalida. Segons s'ha informat aquest dimarts des d'Educació, el conseller Martí March ha encomanat al Departament d'Inspecció Educativa que reculli informació sobre la visita de Valtonyc al centre.

Per la seva banda, la plataforma de suport a Valtonyc han informat que l'activitat es dugué a terme en el marc de l'assignatura Comunicació i Llenguatge, on els alumnes treballen temes d'actualitat per la revista del centre i, per tant, foren ells mateixos el qui decidiren convidar al cantant. En aquest sentit, des de la plataforma lamenten que una activitat de classe «que demostra que els alumnes s'interessen per conèixer i entendre el que passa més enllà del seu entorn educatiu», es converteixi en un altre cas de «criminalització i manipulació».

A més, han denunciat que el cas de Valtonyc sigui aprofitat pels partits més propers a l'extrema dreta i ho han comparat amb els «temps més foscs» del govern Bauzá. «No ens sorprenen els fets, però, tenint en compte que aquests partits, així com les fundacions i grupuscles de l'extrema dreta defensen la repressió i la criminalització». «El més preocupant», han criticat, és que el Govern «progressista, hagi cedit a prestar joc a les acusacions de l'extrema dreta», encomanant un informe a la Inspecció Educativa, «com si es tracés de perseguir un delinqüent», han afirmat.

La plataforma també ha aprofitat per recordar que «no són pocs» els càrrecs de Més i Podem, i també del Govern, que han expressat públicament el suport al raper mallorquí. I, per tant, lamenten que a l'hora dels fets «no es mantengui la coherència i valentia». «Deploram la manca de coherència i la incapacitat de les forces progressistes», han declarat membres de suport a Valtonyc. I han denunciat la poca valentia per «rompre amb els marcs ideològics de la dreta».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.