Setmanari d'informació local - 138 anys

Fanny Tur, nova consellera de Cultura, Esports i Participació; el PSIB es queda amb Transparència

9402
Fanny Tur (Última Hora: Jaume Morey) i Pilar Costa

L'eivissenca Fanny Tur serà nomenada aquest divendres pel Consell de Govern nova consellera de Cultura, Esports i Participació del Govern, mentre que Pilar Costa, del PSIB, assumirà Transparència, segons ha pogut saber Europa Press.

L'actualment directora de l'Arxiu Històric d'Eivissa (AHE) substituirà Ruth Mateu al capdavant de la Conselleria, després de la dimissió d'aquesta arran de la polèmica pels contractes amb l'excap de campanya de MÉS, Jaume Garau.

Tur va ser consellera de Cultura del Consell d'Eivissa, entre 1999 i 2003. A més, va ser una de les integrants que va impulsar la creació de la plataforma 'Eivissa pel Canvi', el 2006, per fer front a la situació política de l'illa, i va ser nomenada directora adjunta de l'Institut Ramon Llull a les Balears, el 2008.

L'anunciada remodelació del Govern afecta les funcions que exercirà la nova consellera, qui, a diferència de Mateu, no estarà al capdavant de Transparència. La portaveu de l'Executiu i consellera de Presidència, Pilar Costa, s'encarregarà a partir d'ara d'aquesta àrea.

Aquesta decisió contradiu la postura que va prendre MÉS per Mallorca aquest dijous després d'una reunió convocada amb caràcter d'urgència després que dimarts passat la Fiscalia anunciés que obria diligències d'investigació penal i que aquest dijous demanés documentació als departaments del Govern afectats pels contractes .

Després d'aquesta reunió a la seu de MÉS, el partit va anunciar que no contemplava una altra possibilitat que mantenir la Conselleria de Transparència i que apostaven per continuar amb els 'Acords pel Canvi'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.