Setmanari d'informació local - 138 anys

Joandomènec Ros encapçala l’única candidatura a la presidència de l’IEC

9510

Joandomènec Ros, catedràtic d’ecologia de la Universitat de Barcelona i actual president en funcions de l’Institut d’Estudis Catalans, encapçala l’única candidatura que opta a la presidència de l’Institut en les eleccions que se celebraran el proper 8 de juny. Joandomènec Ros encapçala una candidatura amb un equip de govern integrat per Jaume de Puig i Mariàngela Vilallonga ―membres de la Secció de Filosofia i Ciències Socials i de la Secció Filològica, respectivament― com a vicepresidents, i Josep Enric Llebot, de la Secció de Ciències i Tecnologia, com a secretari general. El termini per a presentar les candidatures a la presidència de l’IEC va finalitzar dijous passat, 6 d’abril, a les dues de la tarda.

El Consell Permanent de l’IEC va convocar formalment les eleccions el 2 de març. Un cop presentades les candidatures, el dia 11 de maig se celebrarà el Ple extraordinari en el qual el candidat presentarà el seu programa, i el 8 de juny es farà el Ple extraordinari per a elegir el president. En el cas que cap dels candidats no obtingui la majoria absoluta en primera votació ni la majoria absoluta dels assistents al Ple en segona votació, es convocarà un segon ple per al 6 de juliol. El president començarà a exercir el càrrec l’1 de setembre de 2017.

El president és elegit pels membres del Ple amb dret a vot i són elegibles tots els membres numeraris i emèrits. El Ple de l’IEC és format per dos-cents quaranta-vuit votants, entre els quals hi ha els membres numeraris i emèrits i els vint-i-vuit presidents de les societats filials de l’Institut. El mandat del càrrec de president de l’IEC té una durada de quatre anys i només pot ser reelegit consecutivament una sola vegada.

Joandomènec Ros va ser elegit president, per primer cop, en les eleccions del 2013, amb un total de 153 vots a favor, vint-i-tres vots en blanc i dos vots nuls, i una participació del 81 %. L’equip de govern encapçalat per Ros comptava amb Joaquim Agulló i Jaume de Puig a la vicepresidència, i Romà Escalas com a secretari general.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.