Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP posa en dubte la legalitat d'un nou contracte de Cort

9648

La portaveu del grup municipal del PP, Margalida Durán, ha denunciat que l'Ajuntament de Palma ha publicat «un nou contracte a dit» i ha exigit la seva retirada «immediata» perquè considera que es tracta d'«un autèntic nyap per no complir amb els criteris d'imparcialitat, perfecció i garantia de professionalitat».

Concretament, Duran es refereix a un contracte d'auditoria externa publicat en el perfil del contractant, el passat 28 de març, per valor de 18.000 euros, segons ha informat la formació en una nota informativa.

«Aquest nou contracte a dit no exigeix cap tipus de garantia ni requisit a l'empresa adjudicatària, torna a posar en dubte la imparcialitat dels funcionaris de la casa i no s'ajusta a la legalitat al tractar-se d'una tasca que li correspon realitzar al Tribunal de Comptes o la Sindicatura», ha criticat.

Sobre aquesta contractació, relativa a la realització d'una auditoria sobre la legalitat de cinc contractes a l'empresa Roig, Obres, Serveis i Medi Ambient, des de l'any 2010 fins al 2015, Duran ha explicat que estan d'acord amb que s'auditi qualsevol contracte sobre el qual hi hagi el més mínim dubte de legalitat.

Tot i això, la portaveu ha assenyalat que aquest treball s'ha de dur a terme «pels òrgans legals i que ofereixen major garantia d'imparcialitat, que són el Tribunal de Comptes i la Sindicatura de Comptes i no per amiguets ni empreses triades a dit».

Des del PP han explicat que l'expedient de contractació no s'ajusta a la legalitat perquè en l'escrit no es justifica la inexistència de mitjans propis per fer-ho, no s'exigeix cap dels requisits necessaris per a verificar que l'empresa o persona física que resulti triada compti amb capacitat per a realitzar aquest treball i s'estableix la possibilitat d'ampliar l'abast d'aquestes auditories a altres contractes.

A més, per Duran «resulta més que dubtós que un contracte per valor de 18.000 euros pugui verificar la legalitat i l'adequació de la despesa pública de contractes per un muntant de 35 milions d'euros». Igualment, ha catalogat de «sorprenent» que l'expedient publicat «no vingui avalat per la signatura de cap funcionari, com passa en tots els contractes menors, sinó que únicament el signa la regidora Aurora Jhardi».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.