Setmanari d'informació local - 138 anys

14 entitats de les Balears signen un manifest en defensa del lloguer vacacional

9784

Un total de 14 entitats han signat el manifest 'Per un turisme de qualitat i de tots' de l'Associació d'Apartaments i Habitatges de Lloguer de Temporada de Balears (Aptur-Balears) amb el qual pretenen demostrar el «suport social» existent cap al lloguer de vacances.

Amb motiu de la signatura que ha tengut lloc aquest dilluns, el president de l'Associació, Joan Miralles, ha explicat que el manifest defensa que «el lloguer de vacances és una ajuda al desenvolupament local de zones que no haurien pogut tenir l'oportunitat d'accedir a els ingressos generats pel turisme amb l'oferta d'allotjament tradicional».

Miralles ha posat èmfasi en les dades d'un estudi d'Esade, que posen de manifest que el 80 per cent de la despesa del turista de lloguer vacacional «es realitza en oci, cultura i transport, i que el 32 per cent es produeix en el comerç de proximitat».

Jordi Mora, el president de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem), una de les entitats signants, ha remarcat en la seva intervenció la importància d'aquest tipus de lloguer «dins d'una economia circular i vinculada al medi ambient».

A més, ha assegurat que la «saturació turística no prové del lloguer de vacances, com alguns volen donar a entendre» i ha recordat «la importància» d'aquest tipus de lloguer «per al comerç i la petita i mitjana empresa, així com per a tot el teixit productiu».

Segons han ressaltat des Aptur, aquest és l'inici d'una campanya per donar a conèixer el manifest i aconseguir el major nombre d'adhesions de tots els sectors possibles, amb l'objectiu de fer explícit el suport social que té aquesta modalitat d'allotjament entre la població balear.

A més de Pimem, les entitats signants són Pimeco, Afedeco, Acotur Mercat Municipal de Santa Catalina, Mercat Municipal de Pere Garau, Mercat Municipal de l'Olivar, Mercat d'Inca, AMAT, Aboneu, AMTAT, Associació de Camps de Golf de Balears , Aevab i Aenib.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.